Джокович - фамилия, която отваря всякакви врати! Световният номер 1

...
Джокович - фамилия, която отваря всякакви врати! Световният номер 1
Коментари Харесай

Консул в Монте Карло и производител на вино. Кой ще отговаря за тенис турнира в София?

Джокович - фамилия, която отваря всевъзможни порти! Световният номер 1 в тениса Новак Джокович е построил цяла империя, а съществена роля в нея играе огромното му и заедно семейство. От няколко дни един от " рицарите " на Ноле - неговият чичо Горан , е воин в новините и у нас.

52-годишният сърбин се зае с организацията на тенис шампионата в София , който ще се състои при започване на февруари 2019 година На плещите на брата на бащата на най-обичания тенисист на Балканите лежи отговорността у нас да се изиграят забавни мачове, а на корта да се появят положителни играчи.
Горан Джокович: Към момента Григор не е удостоверил присъединяване в " София Оупън " Шестима тенисисти от топ 30 идват за шампионата
За Горан това не е първа такава работа. От 2009-а до 2012-а година той дава отговор за организацията на " Сърбия Оупън " - шампионат от сериите АТР 250, който се организираше в Белград. В три от четирите издания на конкуренцията предстоящо звездата на корта бе Новак Джокович. Още при започване на дейностите по организацията обаче Горан съобщи, че с приоритет в конкуренцията ще бъдат младите и обещаващи тенисисти. Така на корта в Белград играха Джон Иснър, Сам Куери, Виктор Троицки, Андреас Сепи и Стан Вавринка.

Горан пък се легитимира пред сръбската общественост, която го познаваше най-вече от ложата на Ноле, където той седеше до татко му Сърджан по време на значимите мачове.

Всъщност двамата братя Джокович не се увличат по тениса преди Ноле да се захване с този спорт. Като деца те са в планината, където карат ски. Световният номер 1 също прави първите си " стъпки " в спорта на сняг. Самият Горан разяснява след една от успехите на племенника си, че точно ските са причина за положителното му показване на корта - " Той се движи по този начин, като че ли кара в планината, напряко се плъзга по корта ".

Чичото на Джокович бързо натрупва познания и контакти в тенис средите в западната ни съседка. Това му обезпечава влиятелно място и в управителния орган на този спорт. От 2015 година той заема длъжността на заместител ръководител на Федерацията по тенис на Сърбия.

Горан има още едно държавно обвързване. Той е почетен консул на своята страна в Монте Карло . Чичото на Джокович постоянно посещава това място, защото племенникът му живее там.

Извън работата Горан може да бъде засечен на сбирките на семейството. Семейството на международния номер 1 се слави като извънредно сплотено и заедно. Преди година те още веднъж имаха мотив за празненства - Горан стана татко на близнаци . Децата са момиче и момче и ще могат да се хвалят, че са братовчеди на популярния Ноле.

Наскоро фамилията на Горан се снабди с парцел в плодородната област към сръбския град Топола. Той има намерение там да посади разнообразни сортове грозде и да влезе във винарския бизнес .

Със сигурност за спечелилия в " София Оупън " ще има една бутилка от новата годишна продукция на фамилия Джокович!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР