Джо Байдън поръча на разузнавателните службиИзтекъл от лаборатория или предаден

...
Джо Байдън поръча на разузнавателните службиИзтекъл от лаборатория или предаден
Коментари Харесай

САЩ разследват отново произхода на COVID-19

Джо Байдън поръча на разследващите служби
Изтекъл от лаборатория или предаден от животно на човек

Новият отчет би трябвало да бъде направен до 90 дни

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди следствието за произхода на ковид от американските разследващи организации да продължи, предадоха международните организации.

Новият отчет дали вирусът има натурален генезис или е “лабораторна злополука” би трябвало да бъде направен до 90 дни. В сряда разследващите служби на Съединени американски щати показаха доклад, съгласно който са вероятни и двата сюжета.

В последните месеци добива все по-голяма известност отхвърлената като доктрина на конспирацията догадка, че коронавирусът е изминал от китайска лаборатория.

COVID-19 бе открит покрай китайския град Ухан. Институтът, който учи коронавирусите в предишното, е в центъра на подозренията за произхода на смъртоносната пандемия, която умъртви съвсем 3,5 милиона души.

Проверката на тази лаборатория се ускори, откакто “Уолстрийт джърнъл” заяви, че трима от откривателите са били заболели със признаци сходни на корорнавирус, месеци преди да бъдат установени първите случаи на ковид през ноември 2019 година

От Белия дом настояват, че Китай не е “напълно прозрачен” и че е належащо цялостно изследване.

Възможността вирусът да е изминал от лаборатория беше отритнат от отчет на Световната здравна организация, мощно подложен на критика от учените, които споделят, че има по-голяма възможност за лабораторна неточност спрямо натурален генезис на вируса.

Китайското посолство във Вашингтон осъди опитите за обвиняване на Пекин в “лабораторно изтичане” на ковид.

“Разследването би трябвало да бъде цялостно, намерено и научно обосновано, то би трябвало да бъде приключено и обстановката би трябвало да бъде изяснена”, се споделя в позицията на посолството на Пекин в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР