Джо Байдън обяви федерално извънредно положение в щата Мисисипи, който

...
Джо Байдън обяви федерално извънредно положение в щата Мисисипи, който
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение след смъртоносното торнадо в Мисисипи

Джо Байдън разгласи федерално изключително състояние в щата Мисисипи, който бе ударен от смъртоносно торнадо в петък против събота. Предоставено е и финансиране в поддръжка на най-сериозно засегнатите региони в щата, който е един от най-бедните в Съединени американски щати.

Най-малко 25 души починаха, а десетки бяха ранени в Мисисипи, до момента в който бурята преминаваше през няколко града по своя едночасов път.

Обявяването на изключителна обстановка от Байдън ще обезпечи федерално финансиране за окръзите Карол, Хъмфрис, Монро и Шърки в Мисисипи.

В неделя екипите за търсене и възобновяване възобновиха нелеката задача да копаят през отломките на сплесканите и разрушени домове, търговски здания и общински офиси. Торнадото изравни със земята цели квартали, откъсна купол от черква и срина общинска водна кула. В Мисисипи бяха отворени повече от половин дузина приюти за хора, останали без дом.

Отпуснатото федерално финансиране може да бъде употребявано за възстановителни действия, в това число краткотрайно настаняване, ремонт на жилища, заеми, покриващи незастраховани имуществени загуби, и други самостоятелни и бизнес стратегии.

Националната метеорологична работа предизвести за риск от по-тежки метеорологични условия в неделя, в това число мощни ветрове, огромни градушки и вероятни торнада, в източната част на Луизиана, южната централна част на Мисисипи и южната централна част на Алабама.

Въз основа на първичните данни торнадото е получило предварителна оценка EF-4, оповестиха от Националната метеорологична работа в Джаксън, Мисисипи, късно в събота. Според службата торнадо EF-4 има оптимални пориви напразно сред 166 и 200 благи в час (265 км/ч и 320 км/ч).

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР