Джийн Хилиърд – да оцелееш повече 6 часа на минус

...
Джийн Хилиърд – да оцелееш повече 6 часа на минус
Коментари Харесай

Джийн Хилиърд – да оцелееш повече от 6 часа на минус 25 градуса по Целзий

Джийн Хилиърд – да оцелееш повече 6 часа на минус 25 градуса по Целзий …В студената заран на 20 декември 1980 година, в Ленгби, Минесота (Lengby, Minnesota), Съединени американски щати, локален гражданин излиза от вкъщи си и безусловно се спъва в неподвижното тяло на жена, лежаща в дълбока снежна преспя (HiddenTruth.site).Поглеждайки лицето й, той незабавно разпознава съседката си – 19-годишната Джийн Хилиърд (Jean Hilliard).По-късно се схваща, че Джийн е лежала в това положение от вечерта, т.е. най-малко от преди 6 часа, а температурата през нощта доближава минус 25 градуса по Целзий.По-късно се открива, че вечерта Джийн се прибирала с колата си през безлюдната провинция, когато колата й поднесла и изхвърчала от пътя. Наоколо нямало никой, а по това време към момента няма мобилни телефони, по тази причина Джийн оставила автомобила и решила да се прибере пешком.

 1 600x369 - Джийн Хилиърд - да оцелееш повече от 6 часа на минус 25 градуса по Целзий
Трябвало да измине единствено 3 км от мястото на произшествието до дома си, само че студът нараствал. Постепенно тя почнала да губи сили от ниската температура. Успяла да стигне до съседска къща и паднала в безсъзнание в снега.
Когато на сутринта комшия намира тялото й, той незабавно извиква кола за спешна помощ, въпреки, че външно Джийн към този момент изглеждала като от дълго време заледен мъртвец. Била “твърда на досег, като парче дърво “. За огромно удивление на медиците обаче, сърцето на младата жена към момента биело.Медицинските сестрите споделят, че при приемането на Джийн в болничното заведение, тялото й било студено, като че ли преди малко извадено от фризера, а кожата й била изцяло побеляла. Отворените й очи изглеждали „ смъртно пепеляви “.Телесната й температура била 30 градуса, а сърцето й биело доста, доста постепенно, към 12 пъти в минута, което е по-малко от една пета от нормата.Четете още: Бенедето Супино: момчето, което пали огън с очите сиПациентката е прегледана от доктор Раян Кели (Ryan Kelly). Той споделя, че има тежки измръзвания. Нито един от крайниците на Джийн не можел да се свие или да се движи. Всичко изглеждало по този начин, като че ли има съдбовни измръзвания, т.е., че в клетките на тялото й са се образували ледени кристали и клетките са унищожени.

 2 600x405 - Джийн Хилиърд - да оцелееш повече от 6 часа на минус 25 градуса по Целзий
След измръзване на ръцете и краката, температурата в тялото и сърцето стартира да спада. Белите дробове, коремните органи и мозъкът стартират да се охлаждат и им е по-трудно да извършват функционалностите си. След това идва стадий, когато те изцяло стопират да работят и индивидът умира.При Джийн изглеждало, че вътрешните й органи са на път да спрат да действат и тя е покрай гибелта. Всъщност, по тази причина не са направени никакви реанимационни процедури, а просто са я увили в електрическо одеяло и са я оставили.Но, 2 часа след постъпването в болничното заведение, ненадейно за всички, Джийн ненадейно идва в схващане.Тя незабавно стартира да приказва и се оказва, че мозъкът и паметта й не са наранени. Лекарите я преглеждат още веднъж и с изненада откриват, че ръцете и краката й не са повредени от измръзването. Дори нито един от пръстите на Джийн не е засегнат.

 3 - Джийн Хилиърд - да оцелееш повече от 6 часа на минус 25 градуса по Целзий
Джийн Хилиърд прекарва 49 дни в болничното заведение, и когато излиза наяве, че няма нито един от страничните резултати, които постоянно се следят при жертви на измръзване, тя е изписана.Единственото нещо, от което страдало момичето, били някои сектори от горната част на кожата на крайниците, които били третирани с присаждане на кожа.През годините, след този случай, Джийн се омъжва и става майка на три деца. Никога не е имала здравословни проблеми, които биха могли да са последица от нейното „ замръзнало “ положение.Тя свързва чудодейното си възобновяване с молитвите на медицинските сестри. След изписването, тя обикаля локалните църкви, с цел да благодари на Бог за нейното избавление.Различни лекари неведнъж са се опитвали да обяснят това “чудо ” с разумни аргументи, да вземем за пример „ замръзналата “ неотстъпчивост на тялото на Джийн, когато е било намерено, е разследване на тежки мускулни конвулсии и др.Дали е „ знамение “, обяснима мощ на човешкия организъм или нещо друго …? Никой не е потвърдил до през днешния ден …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР