Джипита и граждани в Пловдив искат от Регионалната здравна инспекция

...
Джипита и граждани в Пловдив искат от Регионалната здравна инспекция
Коментари Харесай

Личните лекари в Пловдив са получили по 1 флакон с РНК ваксини вместо по 2

Джипита и жители в Пловдив желаят от Регионалната здравна ревизия по-голям размер от РНК имунизациите. Само в кабинетите на здравната ревизия през вчерашния ден се правиха имунизации с препаратите на " Пфайзер " и " Модерна ". А персонални лекари останаха сюрпризирани, че за тях не са стигнали количества, съобщи.

С близо 5 000 РНК ваксини стартира и имунизирането и раздаването от тези ваксини на персоналните лекари. Трите имунизационни кабинета на РЗИ още през вчерашния ден доста хора имаха шанса да си слагат такава ваксина.

Джипитата от през вчерашния ден също получават ваксини. Правилото в Пловдив, съгласно условията на здравните управляващи, всяко едно от джипитата да получи не повече от два флакона от тези ваксини.

" Получих единствено един флакон от РНК имунизацията. От " Астра Зенека " споделиха, че няма проблем за взимане на безкрайно количество ", сподели общопрактикуващият доктор доктор Георги Бъндев.

Той означи, че персоналните лекари са се насочили към РНК имунизациите, защото сега те са по-предпочитани.

" Получихме известия, че вчерашния ден ще бъде съответно за регион централен и че би трябвало да се явим там за приемане на РНК ваксина, само че като отидохме се оказа, че не е единствено за нас, а и за община Асеновград ", сподели доктор Бъндев.

Личният доктор сподели, че решението да получат по един флакон е на локалното РЗИ. Доколкото Разбрах сътрудници от София са получили по два флакона, сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР