Джими Лай, хонконгският медиен магнат и бивш собственик на вече

...
Джими Лай, хонконгският медиен магнат и бивш собственик на вече
Коментари Харесай

Хонконгският медиен магнат Джими Лай се яви в съда за знаков процес

Джими Лай, хонконгският медиен магнат и някогашен притежател на към този момент несъществуващия вестник Apple Daily, се яви в съда в дълго отлаган развой по националната сигурност, който може да го прати в пандиза до живот.

76-годишният магнат, който към този момент е прекарал съвсем три години в пандиза, беше измежду най-известните бранители на демокрацията на китайската територия и изтъкнат критик на Китайска комунистическа партия. Той е изправен пред обвинявания в съучастничество с непознати сили и скрит план за издание на бунтовни материали.

Засилено полицейско наличие беше ситуирано към правосъдната палата преди откриването на процеса в понеделник, като някои членове на обществеността се редяха на опашка, с цел да влязат в правосъдната зала предната вечер. Мъж на към 40 години с фамилия Сунг сподели, че желае да участва на чуването, с цел да показва „ опозиция “.

Процесът, който може да продължи до 80 дни и ще се организира без правосъдни заседатели, беше отсрочен с месеци по-късно Правителството на Хонконг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР