Джихадистите, които защитават последния си бастион в източната част на

...
Джихадистите, които защитават последния си бастион в източната част на
Коментари Харесай

Контраатака на Ислямска държава в Източна Сирия остави десетки убити

Джихадистите, които пазят последния си бастион в източната част на Сирия, използваха неприятното време за прикритие, с цел да стартират смъртоносна контраофанзива против водени от кюрдите сили.
Групировката „ Ислямска страна “ не съумя да задържи позициите, които нападна, само че нападението умъртви 23 членове на подкрепяните от Съединени американски щати сирийски демократични сили (СДС) и 9 от страна на групировката, съобщи AFP.
Бойците на ИД се възползваха от слабата видимост, с цел да нападат силите на Съюз на демократичните сили по продължение на фронтовата линия в долината на Ефрат в неделя, както заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида.
" 23 бойци от Съюз на демократичните сили бяха убити, както и 9 джихадисти в сраженията, които продължиха цяла нощ и в понеделник сутринта ", сподели оглавяващият обсерваторията Рами Абдел Рахман.
Джихадистите постоянно подхващат офанзиви под прикритието на неприятното време, което отстрани преимуществата на съперниците им от ръководената от Съединени американски щати въздушна мощ на обединението.
Съюз на демократичните сили започва атака, която трябваше да бъде последната против джихадистката организация преди четири месеца с въздушна и наземна поддръжка от съдружните сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР