Джеймс Хикман, основател на Sovereign Man заяви, че златото скоро

...
Джеймс Хикман, основател на Sovereign Man заяви, че златото скоро
Коментари Харесай

БРИКС: Ето защо златото ще замени долара според експерт

Джеймс Хикман, създател на Sovereign Man съобщи, че златото скоро може да измести американския $, споменавайки разрастващите се страни и БРИКС, които считат, че държането на щатския $ в запаси е рисковано.

Според него рискът идва, тъй като дългът на Съединени американски щати е надхвърлил Брутният вътрешен продукт на страната през 2024 г:

Федералният дълг на Съединени американски щати е народен позор. Със своите $35 трилиона дългът е доста по-голям от цялата стопанска система на Съединени американски щати и се утежнява всяка година.

Той добави , че до момента в който американците продават акции от ETF-и за злато, централните банки на страните от БРИКС го получават. Ето за какво, в случай че стопанската система на Съединени американски щати се срине, притежаването на злато в запаси може да помогне на техните стопански системи да се оправят по-добре със срутва, защото не зависят само от $.

Хикман уточни още появяването на съществени предупредителни знаци, че златото има късмет да размени $, защото хората в Съединени американски щати са почнали да го продава, а страните от БРИКС са почнали да го купуват:

Северноамериканските вложители са продали акции в ETF-и за злато на стойност над $4 милиарда през първите четири месеца на тази година, като $2 милиарда от тях са продадени единствено през месец април.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР