Джесика Пегула победи шампионката на Откритото първенство на САЩ Коко

...
Джесика Пегула победи шампионката на Откритото първенство на САЩ Коко
Коментари Харесай

Пегула се справи с Гоф и ще спори за титлата на Финалите на WTA

Джесика Пегула победи шампионката на Откритото състезание на Съединени американски щати Коко Гoф с 6:2, 6:1 за час игра, с цел да стигне до мача за купата на финалния шампионат на Женската тенис асоциация (WТА) в Канкун (Мексико) с награден фонд 9 милиона $. На финала тя ще се изправи против международната номер 1 Арина Сабаленка (Беларус) или номер 2 Ига Швьонтек (Полша).

В първия напълно американски полуфинал на финалите на WТА след повторното въвеждане на груповия формат през 2003 година, Пегула употребява шест от своите 10 благоприятни условия за пробив и загуби подаването си единствено един път по време на срещата.

Пегула направи пробив още при започване на мача и взе подаването на своята добра другарка Гоф още два пъти, с цел да поведе с 5:2 по пътя към триумфа в първия сет.

Във втория тя още веднъж стартира с пробив и го затвърди за 2:0, преди дъждът да спре играта за 14 минути. По време на спирането вятърът унищожи чадъра, който Гоф държеше над главата си.

Когато играта беше възобновена, Пегула резервира контрола, добави още един пробив, с цел да вземе задатък от 4:1, преди дъждът още веднъж да прекъсне мача, този път за 13 минути.

Гоф се опита да направи нужните корекции в представянето си, само че Пегула беше постоянна на главната линия и подпечата успеха с втория си мачбол, с цел да стигне до най-големия край в кариерата си.

В другия полуфинал Ига Швьонтек се изправи против първата поставената Арина Сабаленка от Беларус. Полякинята водеше с 2:1 в първия сет след 19 минути, преди мачът, който ще реши първото място в международната класация за края на годината, да бъде пресечен поради дъжд и ще се доиграе през днешния ден.

Ако Сабаленка завоюва шампионата, тя ще приключи годината като номер 1 в света, до момента в който номер 2 и четирикратна победителка в шампионатите от Големия шлем Швьонтек ще би трябвало да завоюва купата, с цел да си върне първото място от шампионката на Откритото състезание на Австралия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР