Джесика Пегула е поредното голямо име при дамите, което напуска

...
Джесика Пегула е поредното голямо име при дамите, което напуска
Коментари Харесай

Звездопадът продължава: Световната №3 също се сбогува с Ролан Гарос през първата седмица!

Джесика Пегула е следващото огромно име при дамите, което напуща тазгодишното издание на Ролан Гарос още преди втората седмица. След като в предходния кръг продължи напред след отричане на Камила Джорджи, през днешния ден международната №3 не съумя да преодолее съпротивата на 28-ата в схемата Елизе Мертенс и се сбогува с конкуренцията след загуба с 1:6 3:6. По този метод белгийката продължава към осминафиналната фаза на шампионата, където я чака дуел с победителката всред Анастасия Потапова и Анастасия Павлюченкова.

Дебютният сет мина напълно под превъзходството на белгийската представителка, чиито удари биваха пласирани с оптималната дълбочина и точност. Това ѝ помагаше по отличен метод да разпростира своите офанзиви и да пречупва отбраната на по-високоранкираната си противничка, като единствено по-късно повече от четвърт час Мертенс водеше с два пробива и 5:0. Пегула по този начин и не успяваше да откри противопоставяне против отличната игра на съперничката и силите ѝ стигнаха само за това да не загуби сета на нула.

Втората част се разви доста по-равностойно, откакто международната №3 стабилизира представянето си и към този момент все по-често успяваше точно тя да бъде във водеща позиция в разиграванията. Броят на непредизвиканите ѝ грешки обаче непрестанно нарастваше, а това ѝ попречи да материализира брейкбола си в шестия гейм, след което още в идващото си подаване на собствен ред инкасира пробив и изостана с 3:4. Макар още в идващото подаване на противничката си да имаше три благоприятни условия за мигновен рибрейк, Пегула не съумя да се възползва от тях и напълно скоро дуелът бе доведен до своя край в интерес на белгийката. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР