Джери Мос, който е съосновател на американска звукозаписна компания, подписала

...
Джери Мос, който е съосновател на американска звукозаписна компания, подписала
Коментари Харесай

Джери Мос, съосновател на A&M Records, почина на 88 години

Джери Мос, който е съосновател на американска звукозаписна компания, подписала с актьори като Карол Кинг, The Police, Джанет Джаксън и The Carpenters, умря на 88-годишна възраст.

Мос започва A&M Records с Хърб Алперт през 1962 година

Music mogul Jerry Moss, co-founder of A&M Records, dies aged 88
— The Guardian (@guardian)
В продължение на повече от 25 години те управляваха един от най-успешните самостоятелни лейбъли, със лист от гении, включващ също Питър Фрамтън, Кат Стивънс, Сюзън Вега и Шерил Кроу.

В изказване на фамилията му се споделя, че той е умрял в сряда в дома си в Бел Еър, Калифорния .

Роден през май 1935 година, Мос си намира работа като промоутър за Coed Records и в последна сметка се реалокира в Лос Анджелис, където среща Алперт, тромпетист и създател на песни.

Инвестирайки по 100 $ всеки, те основават Carnival Records през 1961 година и издават „ Tell It To The Birds “, ария на Алперт, издадена под името на неговия наследник Доре Алперт.

Jerry Moss, Co-Founder of A&M Records, Dies at 88
— Variety (@Variety)
Откривайки, че друга компания се споделя Carnival, те употребяват буквите на своите фамилни имена и трансформират името на бизнеса си на A&M, работейки от офис в гаража на Алперт.

През 70-те и 80-те години A&M подписват с The Police, Squeeze, Джо Джаксън и други актьори от английската Нова вълна, плюс американските звезди Джанет Джаксън и Бари Уайт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР