Джери Марсдън, фронтмен на популярната британска група от 60-те години

...
Джери Марсдън, фронтмен на популярната британска група от 60-те години
Коментари Харесай

Почина певецът, популяризирал химна на Ливърпул

Джери Марсдън, фронтмен на известната английска група от 60-те години Gerry and the Pacemakers, разпространявал фамозната като химн на " Ливърпул " ария " You'll Never Walk Alone'', умря на 78 години, оповестиха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Певецът и умрял в неделя " след малко боледуване, което не е обвързвано с COVID-19 ", оповестиха от фамилията. Съпругата, дъщерите и внуците му са съкрушени, се показва още в известието.

Приятелят му Пийт Прайс показа в Инстаграм, че заболяване, обвързвано със сърдечна зараза, е предизвикало гибелта му.

Марсдън бе водеща фигура в групата, популяризирала се на сцената в Мърсисайд през 60-те години на предишния век. Въпреки международната популярност на другата група от Ливърпул - Beatles, Gerry and the Pacemakers постоянно ще имат непокътнато място в паметта на града поради песента си " You'll Never Walk Alone.''

" Казах си " каква хубава ария. Ще кажа на момчетата, че ще свирим тази ария ", сподели Марсдън пред Асошиейтед прес през 2018 година в изявление, в което описа за първия път, когато е чул парчето като кино музика. " И по този начин, отидох при момчетата и им споделих, че ще създадем баладата " You'll Never Walk Alone.'' Песента е от мюзикъла " Carousel'' от 1945 година на Роджърс и Хамърстейн, който е екранизиран през 1956 година Кавърът на Gerry and the Pacemakers излиза през октомври 1963 година и е третият шлагер на бандата, оглавил английската ранглиста за сингли.

Песента е определена от почитателите на футболен клуб Ливърпул за техен химн и се пее с небивала пристрастеност преди всеки домашен мач на 19-кратния първенец по футбол на Англия. Тя е изборът и на почитателите на шотландския Селтик и на немския Борусия Дортмунд.

Футболен клуб Ливърпул пусна в обществените мрежи видеозапис на почитатели и уважи артиста с думите, че неговият глас е огласявал най-великите им моменти и че този " химн свързва играчи и почитатели по света и оказа помощ за основаването на нещо доста особено ".

Песента закупи изключително звучене и на фона на пандемията от новия ковид, когато неин кавър предходната пролет със запис на ветерана Том Мур доближи върха на класацията. Мур се трансформира в народен воин, като направи 100 обиколки на градината си за стотния си рожден ден и събра 33 милиона английски лири за английската здравна система.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР