Джербилите са много сладки и мили животни, които са доста

...
Джербилите са много сладки и мили животни, които са доста
Коментари Харесай

Съвети при хранене на джербили

Джербилите са доста сладки и благи животни, които са много екзотични и в естествената им природа пребивавам в саваните или пустините. Приличат на хамстери и мишки.

Ако решите да си вземете подобен питомец за домакински любим, тогава е значимо да сте осведомени с храненето на джербилите.

В природата рациона им е много непретенциозен, като те се хранят главно със семена и трева, само че в дома ви можете да разнообразите диетата им с разнообразни вкусотии.

Съвети при хранене на джербили

Имайки поради менюто им в естествените условия на обитание, можете умерено да ги храните със суха примес от разнообразни семена. Можете да ги закупите от зоомагазините, както и сами да ги извършите, в случай че желаете.

Основната храна в диетата на джербилите би трябвало да бъде сухата храна, само че тя може да бъде разнообразена с малко количество зеленчуци и плодове. Различните животни избират разнообразни типове плодове и зеленчуци, тъй че е най-добре да експериментирате.

Някои джербили се хранят с ябълки, грозде и круши, до момента в който други обичат повече зеле и моркови. При съставянето на менюто им е значимо да се водите от правилото за разнообразно хранене, както и при всяко едно животно, само че и да се преценявате с това, какви храни можете и какви не можете да им давате.

 Джербили

Полезни храни за джербилите

- праскови;

- банани;

- диня;

- вишни без костилки;

- млад грах;

- йогурт;

- ягоди;

- тиквички;

- царевица;

- краставици;

- овес;

- моркови;

- домати;

- варен ориз;

- цвекло;

- тиква;

- магданоз;

- череши без костилки;

- ябълки;

- сушени плодове.

Вредни храни за джербилите

 Какво ядат джербилите

- авокадо;

- гъби;

- картофи;

- салам;

- пилешко;

- костилки от череши, вишни и други;

- котешка храна;

- лук;

- краве масло;

- мед;

- сладолед;

- захар;

- кренвиршки;

- халва;

- чесън;

- шоколад;

- торта.

 Храна за папагали за джербилите

Тези животинки доста обичат слънчогледови семена, само че не можете да им ядат доста от тях. Също по този начин можете да им давате храна за папагали.

Бъдете виновни към избора на храната за тях, като не трябва да храните джербилите с такива семена или артикули, които те не желаят или не харесват.

Не се предлага да им слагате купичка с вода в клетката, защото джербилите могат да стартират да я закопават и по този начин ще замърсят цялата клетка. Именно по тази причина би трябвало да сложите поилка във формата на бутилка, като това е най-удобния и санитарен вид.

Плодовете и зеленчуците би трябвало да се мият наложително преди да се давата на тези животинки, защото кората им може да съдържа нездравословните пестициди, които са рискови за здравето на джербилите.

Като цяло можете да им давате съвсем всичко, само че не се предлага рациона им да съдържа бобови растения, така в състава си имат субстанции, които са нездравословни за здравето им.

Не им давайте огромни порции, тъй като в този случай те ще стартират просто да крият огромна част от нея в клетката си.

Спазвайте тези препоръки при развъждане на джербили, и ще имате здрави и щастливи гризачи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР