Джеръм Пауъл, който беше номиниран от американския президент Доналд Тръмп

...
Джеръм Пауъл, който беше номиниран от американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Като управител на Фед, Пауъл ще се стреми към максимална заетост и финансова стабилност

Джеръм Пауъл, който беше номиниран от американския президент Доналд Тръмп за ръководител на управителния съвет на Централната банка, разгласи, че поддържа последователното увеличение на дисконтовия %.

Това уточни той по време на чуването си пред сенатската финансовата комисия към Конгреса на Съединени американски щати, която преглежда кандидатурата му. " Нашата цел ще бъде да поддържаме постоянен пазар на труда с инфлация, последователно доближаваща се до задачата ни " (2% - бел.авт). Очакваме обаче лихвите да се усилят до известна степен ", съобщи 64-годишният правист и банкер.

Пауъл, който понастоящем е член на Управителния съвет на финансовия орган има вяра, че такива дейности са нужни за изпълняването на целите на Централната банка, а точно - обезпечаване на оптималната трудова претовареност и финансова непоклатимост.

Цели, към които и сегашният началник на организацията Джанет Йелън се стреми. По време на чуването си той даде обещание също по този начин, че под неговото управление Федералния запас ще обмисли нови способи за облекчение на регулаторния механизъм върху банките, запазвайки в това време и главните промени на Конгреса, ориентирани към предотвратяването на нова необятно огромна финансова рецесия, сходна на избухналата през 2008 г.

В изказването си Пауъл акцентира още, че в случай че кандидатурата бъде утвърдена от Сената, той ще направи всичко допустимо, с цел да опази " настоящия стопански прогрес на страната, водещ към цялостно възобновяване ". Той добави, че Централната банка би трябвало да остане гъвкава и да продължи ролята си на коректив на политическите ограничения във връзка с икономическото развиване.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР