Дженсън Хуанг управлява компания с пазарна стойност повече от БВП

...
Дженсън Хуанг управлява компания с пазарна стойност повече от БВП
Коментари Харесай

Nvidia вече е по-скъпа от БВП на Италия


Дженсън Хуанг ръководи компания с пазарна стойност повече от Брутният вътрешен продукт на Италия
(снимка: Nvidia)

Пазарната к апитализация на Nvidia, най-големия снабдител на графични ускорители, надмина брутния вътрешен артикул на Италия. Скоро компанията, ръководене от Дженсън Хуанг, може да надмине Apple по пазарна стойност.

Акциите на Nvidia завършиха борсовата търговия с растеж от 4,47% в четвъртък. Цената на една акция на американския чипмейкър доближи 926,69 $, повишавайки пазарната капитализация на компанията до 2,32 трилиона $.

Класация, направена от Forbes към 27 февруари тази година, демонстрира, че капитализацията на Nvidia по това време е била 1,97 трилиона $, което отрежда 12-то място на компанията. Класацията съпоставя Nvidia с Брутният вътрешен продукт на страните.
още по темата
Оттогава Nvidia продължава да нараства с бързи темпове и сега заема осмо място по пазарна стойност с $2,32 трлн., изпреварвайки Брутният вътрешен продукт на Италия, който възлиза на 2,28 трлн. $.

Ако акциите на Nvidia продължат да нарастват със същото движение, то след към 10 дни Nvidia ще успее да надмине Apple по пазарна стойност – сега производителят на iPhone коства $2,61 трилиона.

Като последващи цели за превъзмогване от Nvidia се обрисуват Microsoft, която е оценена на $3,04 трилиона, и Франция със своето Брутният вътрешен продукт от $3,18 трилиона. И, несъмнено, Apple, ръководена от Тим Кук.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР