Дженифър Смит не харесва термина инцидент. Той предполага прекалено голяма

...
Дженифър Смит не харесва термина инцидент. Той предполага прекалено голяма
Коментари Харесай

Смартфоните избиват все повече американци

Дженифър Смит не харесва термина случай. Той допуска прекомерно огромна доза случайност и прекомерно малко виновност.

Според нея „ пътна злополука “ убива майка й през 2008 година, когато колата й е блъсната странично от друга кола. Другият водач е 20-годишен студент, който минава на червен светофар, до момента в който приказва по телефона си. Нещо, което той незабавно признава и показва като причина за злополуката с съдбовен край, написа Profit.bg.
“Той се разкайваше и твърдеше, че тъкмо това е повода ”, споделя Смит.
Въпреки това във федералните архиви за гибелта на майка й като причина не е посочено похищение на внимание, в резултат на говорене по телефона по време на шофиране.

Три месеца по-късно Смит напуща работа и основава Stopdistractions.org - лобистка група с нестопанска цел, посредством която се пробва да трансформира гибелта на майка си в особеност, написа Bloomberg.
Днес се оказва, че тя претърпява голям крах. Девет години по-късно казусът с причиняването на гибел на пътя поради похищение на вниманието е доста по-голям от преди.
През последните две години, откакто преди този момент понижават в продължение на десетилетия, смъртните случаи по пътищата в Съединени американски щати скачат с 14.4%. Само през 2016 година над 100 души са умирали всеки ден в или покрай пътни транспортни средства. Това е първата година, в която тази граница е премината.
В същото време регулаторните органи към момента нямат доста добра визия за какво смъртните случаи при произшествия на пътя се усилват. Хората не карат повече, а като цяло нарушаванията, свързани с превишената скорост и шофирането след приложимост на алкохол, бележат напълно лек растеж.

Експерти настояват, че тези покачвания не изясняват скока в смъртните случаи на пътя.
Има обаче три значими фактора в тази посока и те не се намират на автомагистралата. Единият е доста повишената приложимост на смарт телефони от страна на водачите в Съединени американски щати. От 2014 до 2016 година делът на американците, които имат iPhone, телефон с Android или някакво друго устройство, се е нараснал от 75 на 81%.
Вторият е изменящият се метод, по който американците употребяват телефоните си, до момента в който карат. В днешно време доста по-малко хора приказват по телефона. Sms-и, Twitter, Фейсбук и Instagram са доста по-предпочитани за връзка — всичките те обаче изискват доста повече внимание, в сравнение с просто човек да държи телефона до ухото си и да дава отговор на гласа насреща.

До 2015 година близо 70% от американците са употребявали телефоните си, с цел да споделят фотоси и да наблюдават новините през обществените медии. Само две години по-късно този % скача на 80%.
И последно, растежът в смъртните случаи е главно измежду велосипедисти, мотоциклетисти и пешеходци, които е по-лесно да не бъдат видени от шофьорското място, изключително в случай че водачът се взира в телефона си, вместо да се концентрира върху пътя.

Миналата година в Съединени американски щати 5 987 пешеходци са убити от коли, или с близо 1 100 повече, от колкото през 2014 година Ръстът за последните две години е 22%. 
Стартъп компанията Zendrive Inc. проучва данните от смарт телефоните, с цел да оказва помощ на застрахователите при оценяване на рисковете. Проучване на компанията измежду 3 милиона души демонстрира, че водачите са употребявали телефоните си по време на 88% от своите пътувания.

Истинската цифра е може би по-голяма, тъй като тук не се включват случаите, когато водачите са употребявали хендсфрий, което също е рисково.
“Определено е плашещо, ” споделя Джонатан Матус, съосновател и основен изпълнителен шеф на Zendrive. “Почти всички употребяват телефоните си, до момента в който карат. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР