Дженифър Лорънс е моделът, който художникът Джон Кърин пресъздаде. Портретът

...
Дженифър Лорънс е моделът, който художникът Джон Кърин пресъздаде. Портретът
Коментари Харесай

Скандален художник нарисува Дженифър Лорънс

Дженифър Лорънс е моделът, който художникът Джон Кърин пресъздаде. Портретът е една от четирите разнообразни корици, поръчани от Vogue. През септември се навършват 125 години на списанието.

Картината, на която грее актрисата, е в прорез с репутацията на създателя. Той е прочут с експозициите си, въодушевени от нецензурен сюжети, интерпретирани по тематики на типичен и съвременни шедьоври.

 Снимка 308456

Портретът на Лорънс обаче е тъмен и елегантен. Тя е облечена в елементарна блуза и шапка на Миу Миу, като държи синьо-зелена чанта. Другите три корици ще включват фотоси на Дженифър Лорънс, дело на Ани Лейбовиц, Брус Вебер и дуото Инез и Виноуд.

 Снимка 308455

Това е третата поява на актрисата на корицата на Vogue. " Една от аргументите, заради които мисля, че Джон е добър избор за корицата, е, че модата има голямо въздействие върху работата му през цялото време ", споделя Доди Казанджан, водещ редактор във Vogue, който постоянно написа за изкуството.

Кърин въпреки всичко се отклонява от нормалния си способ на работа за портрета. Той нормално не се тревожи за приликата, само че за портрета на световноизвестната актриса с доста добре познато лице се старае "... да наподобява като нея. Всеки знае по какъв начин наподобява тя и милиони души ще открият всяка неточност. "

 Снимка 308453

Макар че това е първата корица на Vogue с маслена картина, списанието има дълга история и не за пръв път особено поръчва творби на изкуството от модерни художници.

Салвадор Дали основава четири произведения за корици, променяйки познатото лого Vogue от 30-те до 70-те години на предишния век, написа artprice.bg. Джорджо де Кирико основава прекомерно провокативни корици за списанието през ноември 1935 година, което тогава излъчва обичаен фешън жанр с намек за сюрреалистична опасност.

 Снимка 308452

Анди Уорхол, който е натурален избор за фешън списание, основава портрет на Каролина Монакска за броя от декември 1983 година на френското издание.

сн.: artprice.bg

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР