Картини, направени от пясък, е креативен и много личен начин

...
Картини, направени от пясък, е креативен и много личен начин
Коментари Харесай

Валентина Никова и нейните картини от пясък дебютираха на фермерските пазари на Lidl

Картини, направени от пясък, е изобретателен и доста персонален метод да пресъздадеш хубостта на света към себе си. Валентина Никова от Елхово стартира да се занимава с това изкуство като на смешка, само че през днешния ден към този момент е много известна в града си и покрайнините му. Предпочита работата с натурален пясък, незамърсен и изкуствено основани цветове.

Казва, че постоянно е обичала да твори. Така, до момента в който се рови в интернет за ентусиазъм, усещане ѝ прави контур на жена, който след това изплува в съзнанието ѝ по време на една зимна командировка. Докато се разхожда сама по плажа в Поморие, попада на зона с неповторим черен пясък и в главата ѝ изскача женският контур. Прибира си малко пясък и вкъщи осъществя концепцията, от която в действителност стартира всичко. Нейна другарка първа ѝ поръчва картини с пясък като дарове за Коледа. Валентина обича да влага личен детайл, когато създава по поръчка.

Набавя си пясък по разнообразни способи, в това число от градината в двора. Важно е да не е прекомерно тънък и да е в разнообразни нюанси. На всяка рисунка поставя бележки с малко история за пясъка, който е употребен за картината.
 Плажът на Поморие през зимата и първата картина от пясък

Плажът на Поморие през зимата и първата картина от пясък

Първото ѝ присъединяване с щанд с нейни произведения е на празника на баницата в Елхово. Картините ѝ се харесват доста, получава предложение да ги предлага в локален магазин, като в това време стартират да ѝ вършат поръчки за разнообразни мотиви - рождени дни, балове, фамилни мотиви.

Поканата за присъединяване на фермерски пазар на Lidl също идва инцидентно. " Lidl ми е обичаният магазин, в Елхово нямаме, само че пазаря от магазина в Ямбол. Поканата да се включа във фермерския пазар в Слънчев бряг бе огромна наслада за мен. Така мога да покажа на повече хора картините си и да обменя опит с други създатели на свободна процедура ", споделя Валентина Никова.

Мечтата на младата жена е да стане част от Камарата на занаятчиите, тъй като с изключение на картините създава също разнообразни типове табели и надписи. Междувременно продължава да надгражда уменията си, а творенията ѝ все по този начин жънат триумф.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР