Дженаро Гатузо започна с разочароващо равенство престоя си начело на

...
Дженаро Гатузо започна с разочароващо равенство престоя си начело на
Коментари Харесай

Късен гол помрачи дебюта на Гатузо, Беневенто с историческа точка в Серия А


Дженаро Гатузо стартира с разочароващо тъждество престоя си отпред на Милан. В среща от 15-ия кръг „ росонерите “ приключиха наедно 2:2 при гостуването си на новака Беневенто. Въпреки че на два пъти миланският гранд повеждаше в резултата, домакините справедливо стигнаха до точката с гол секунди преди края, осъществен от вратаря на отбора Алберто Бриньоли. Стражът се трансформира в воин за своите, като с попадението си в 94-ата минута донесе историческа първа точка за Беневенто в италианския хайлайф.

Джакомо Бонавентура откри резултата в интерес на Милан в 38-ата минута, откакто се възползва от безредие в наказателното поле на противника и с глава вкара за 1:0. Малко след подновяването на играта домакините възвърнаха равенството след попадение на Пушкаш в 50-ата минута.

Само седем минути по-късно „ росонерите “ още веднъж излязоха напред в резултата след гол на Никола Калинич, който се разписа след асистенция на Бонавентура. В 75-ата минута пристигна и основният миг в мача, при който бранителят на гостите Алесио Романьоли получи втори жълт картон, оставяйки своя отбор в понижен състав.

В заключителните минути играчите на Беневенто се впуснаха в офанзиви и в последна сметка стигнаха до изравнителен гол. Негов създател изненадващо стана стражът Бриньоли, който се бе присъединил в предни позиции и с глава осъществя за крайното 2:2. По този метод Беневенто прекъсна серията си от 14 следващи загуби в Калчото, до момента в който Милан записа второ следващо тъждество и остава на седмата позиция с 21 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР