Джефри Фелтман, заместник генерален секретар на ООН по политическите дела,

...
Джефри Фелтман, заместник генерален секретар на ООН по политическите дела,
Коментари Харесай

КНДР не се ангажира въпреки искането на САЩ за директни преговори

Джефри Фелтман, заместител общоприет секретар на Организация на обединените нации по политическите каузи, съобщи, че по време на визитата си в Северна Корея през предходната седмица формалните представители на азиатската страна " не са предложили някакъв ангажимент " за диалози, осведомят международни организации.

Фелтман има вяра, че те би трябвало да обмислят полемиките преди да отговорят.

" Времето ще покаже какъв ще бъде резултатът от нашите разисквания, само че аз мисля, че ние оставихме вратата открехната и горещо се надявам вратата за контрактувано решение да бъде необятно отворена ", сподели той пред публицисти, откакто разкри детайлности за визитата си в КНДР пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Те се нуждаят от време да обмислят по какъв начин да отговорят на нашето обръщение ", разясни Фелтман и добави, че външният министър на КНДР ще запознае водача Ким Чен-ун за визитата.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи, че Вашингтон е подготвен за директни договаряния с КНДР , само че без предварителни условия, оповестява Ройтерс.

Според организацията това значи, че Вашингтон е подготвен да остави на назад във времето основното си искане Пхенян първо да се откаже от нуклеарния си боеприпас .

" Нека просто се срещнем ", сподели Тилърсън в тирада пред Атлантическия съвет в столицата на Съединени американски щати.

По-късно Белият дом излезе с двусмислено известие, от което не излиза наяве дали президентът Доналд Тръмп е одобрил речта на първия си посланик.

" Позицията на президента за Северна Корея не се е трансформирала. Северна Корея работи по рисков метод...действията на Северна Корея не са положителни за никого и несъмнено не са положителни и за КНДР ", означи Белият дом.

Китай реагира на информацията и разгласи, че приветства всички старания за понижаване на напрежението и поощряване на разговора за разрешаване на казуса.

Преди речта на Тилърсън Ким Чен-ун даде обещание страната му да усили нуклеарния си боеприпас , до момента в който награждаваше учени и публични лица, съдействали за развиването на нуклеарната и ракетна стратегия на КНДР.

Според Рекс Тилърсън Съединени американски щати са " подготвени за договаряния когато и да е ", само че първо би трябвало да има " спокоен интервал " без нуклеарни и ракетни тествания.

Но не всеки е подготвен за договаряния.

Япония упорства за осъществяване на тактика за напън над КНДР посредством наказания, с цел да се откаже от нуклеарните си оръжия. Токио и Вашингтон са на " 100% " съгласни по този въпрос, разясниха от японското държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР