Джеф Безос детронира Бил Гейтс и отново стана най-богатият човек

...
Джеф Безос детронира Бил Гейтс и отново стана най-богатият човек
Коментари Харесай

Джеф Безос детронира Гейтс и е най-богатият човек в света

Джеф Безос детронира Бил Гейтс и още веднъж стана най-богатият човек на планетата. През юли т.г. Безос реализира това за малко, само че в този момент положителните финансови резултати на Amazon му дават по-голяма преднина.

Вижте кои са най-богатите хора в света сега

10 малко известни обстоятелството за Amazon

В петък учредената от Безос Amazon разгласи по-добри от предстоящото финансови резултати. Това докара до растеж на акциите на компанията от 13,2%. Безос, който е и най-големият акционер в Amazon, забогатя с към $10 милиарда за един ден, оповестява сп. Forbes.

Това усили неговото положение до 93,1 милиарда $. Бил Гейтс остава на второ място със положение на обща стойност 89,9 милиарда $. Преднината на Безос този път е задоволително огромна и евентуално той ще се задържи на първото място по-дълго време, стига да няма неприятни изненади за Amazon. През юли т.г. Безос беше най-богатият в света единствено 4 часа.

Човекът, трансформирал интернет в три минути и половина

Този път обаче прогнозите за акциите на Amazon са позитивни. Всъщност, Безос даже има действителен късмет да стане първият човек в света със положение над 100 милиарда $.

Парите не купуват благополучие, споделят милиардерите

Междувременно онлайн изданието BusinessInsider разгласява няколко любопитни обстоятелството за благосъстоянието на Безос. Само през предходната година той е изкарал 19,3 милиарда $. Това прави по 52 млн. $ дневно и над 2 млн. $ на час. Още по-впечатляващо, Безос е печелил по 36 000 $ на минута, което е повече от междинната годишна заплата на така наречен милениъли в Съединени американски щати или хората, родени в интервала сред 1980 година до 2000 година

Безос влиза в клуба на милиардерите през 1998 година Още по-бързо той влиза в още по-елитен клуб на единствено 150 души по света, чието благосъстояние е повече от 10 милиарда $.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР