Джебчийки ни обират за 40 секунди, докато пазаруваме . Точно

...
Джебчийки ни обират за 40 секунди, докато пазаруваме . Точно
Коментари Харесай

Пазете се! Джебчийки дебнат по празниците, обират за 40 секунди

Джебчийки ни обират за 40 секунди, до момента в който пазарим. Точно толкоз им би трябвало, с цел да бръкнат в чантата и да си тръгнат с портфейла или телефона ни.

Криминалисти допълниха, че сега модата е да се вършат, че пазарят зимни, обемисти облекла, които премятат върху едната си ръка, сякаш да ги пробват. Под прикритието на палтото обаче ровят по чанти и раници на клиенти, тръгнали за коледни дарове. От силовото министерство предизвестиха и за втора рискова наклонност сега – джебчийки са плъзнали пред пощите и дебнат старците, които си взимат пенсиите.

„ Крадлите се движат в група по две или най-много три дами. Облечени са по последна мода, носят златни украшения, гримирани са, наложително с ноктопластика и изкуствени мигли. Най-вероятно са изкарали по 1-2 сезона в Европа. Влизат в магазини, в които виждат, че има повече клиенти, написа Телеграф. Докато разсеяно оглеждат палта, якета и пуловери обаче, набелязват жертвите си “, описаха служители на реда.

След като дефинират кой мъж или жена да оберат, крадлите мятат през едната си ръка взетите сякаш за проба облекла и се доближават покрай индивида. За 40 секунди съумяват да му измъкнат всичките пари. Сигналите за джебчийски обири от търговски центрове в цялата страна стремглаво порастват в последните седмици.

Имало обаче и доста хора, които се отказвали да подават сигнали в РПУ-та. Интересна детайлност е, че джебчийките не се плашели от никакви камери за наблюдаване. 90% от тях са с престъпни досиета и висящи каузи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР