Джакарта. Продължава да нараства броят на жертвите, загинали при земетресението

...
Джакарта. Продължава да нараства броят на жертвите, загинали при земетресението
Коментари Харесай

Die Zeit: Продължава да нараства броят на жертвите на земетресението в Индонезия – по последни данни загиналите са над 140

Джакарта. Продължава да нараства броят на жертвите, починали при земетресението на индонезийския ваканционен остров Ломбок – по последни данни на локалните управляващи той се е нараснал до 142-ма души, оповестява немският народен всекидневник Die Zeit , като напомня, че по-рано бе доказана гибелта на 91 души.
Говорител на индонезийската Агенция по попречване на стихийни бедствия приведе информация за стотици ранени. Сериозни са и материалните вреди – от Джакарта оповестяват за „ хиляди “ разрушени домове и здания.
Справка на формалната интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) демонстрира, че земетресението с магнитуд от седма степен по скалата на Рихтер бе записано в района на остров Ломбок, Индонезия, в неделя в 18:46 часа локално време (14:46 часа българско време), с дълбочина от 20 км. Епицентърът бе на 46 км североизточно от град Матарам и на 427 км източно от град Сурабая.
От Ломбок и прилежащите ваканционни острови бе разпоредена евакуация на към 900 туристи от целия свят – 200 от тях към този момент напуснаха страната, до момента в който останалите към момента чакат отпътуването си.
От редакцията напомнят, че записаният в неделя трус бе вторият, разлюлял Ломбок в последната седмица. След първото земетресение бе обявено за 16 починали.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР