ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Китайските и индонезийските външни министри призоваха

...
ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Китайските и индонезийските външни министри призоваха
Коментари Харесай

Китай и Индонезия призовават за прекратяване на огъня в Газа

ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Китайските и индонезийските външни министри приканиха за неотложно и трайно преустановяване на огъня в Газа след среща в Джакарта в четвъртък, осъждайки филантропичните разноски на продължаващата война, която умъртви десетки хиляди палестинци.

Министърът на външните работи на Индонезия Ретно Марсуди сподели пред кореспонденти, че двете страни споделят едно и също мнение по отношение на значимостта на прекратяването на огъня и разрешаването на палестинския проблем проблем посредством решение с две страни.

„ Сигурен съм, че Китай ще употребява въздействието си, с цел да предотврати ескалацията “, сподели Марсуди, добавяйки, че Китай и Индонезия „ ще поддържат изцяло участието на Палестина в Организация на обединените нации. “

Срещата се организира на втория ден от шестдневна обиколка, по време на която китайският външен министър Ван И ще посети също Папуа Нова Гвинея и Камбоджа.

Уанг упрекна Съединените щати за задържането до резолюции за преустановяване на огъня в Организация на обединените нации

„ Конфликтът в Газа продължи половин год...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР