Дизайнерът Наим Кан отбеляза две десетилетия блясък и лукс на

...
Дизайнерът Наим Кан отбеляза две десетилетия блясък и лукс на
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Ню Йорк премина под знака на носталгията и феминизма

Дизайнерът Наим Кан означи две десетилетия искра и разкош на Седмицата на модата в Ню Йорк, заяви АП. Дизайнерът отпразнува двайсет години в света на модата с сбирка от близо 50 аутфита, всеки от които изглеждаше по-изискан и майсторски направен от предходния.
Кан е прочут със своите вечерни тоалети, които украсяват кориците на списанията и се носят от звездите на аления килим. Той уголемява бизнеса с още повече магазини, с хотели и изложения. 

За подготвянето на актуалната сбирка са били нужни пет месеца и 600 души. Ревюто беше намерено с модел на ръчно ушита рокля с антична кройка и златни ресни. Манекенката носеше рози - подарък за Свети Валентин. Всеки един от показаните модели изглеждаше изтънчено и примамливо.

Наим Кан сподели, че към момента се усеща провокиран да опита на нови прекарвания. " Искам да покажа, че в Америка можем да шием висша мода също като в Париж. Това е въпрос на прецизна шивашка направа. "

След две десетилетия Кан е потвърдил, че владее шивашката точност. Всеки един от моделите му показва жанр и характерност. Кан употребява транспарантни материи с черно-бели флорални претекстове, основава публични рокли, такива с форма на свободна тога и бродирани минирокли вид фуста. Към роклите са пришити голям брой камъчета и пера.

Бившата манекенка Пат Кливланд, разказа кариерата на Кан като " десетилетия искра "

" Не е лесна задача човек да издържи 20 години в стилния бизнес и да бъде сполучлив ", сподели Кан. " Фактът, че дамите харесват и носят роклите ми, ме кара да не преставам напред. "

Ревюто на " Блондс " закри Седмицата на модата в Ню Йорк с доста искра и бижута, съобщи Асошиейтед прес. Вечерта мина под знака на обмените прически, обувки и бижута.
 Седмицата на модата в Ню Йорк Българска телеграфна агенция

Дизайнерът Филип Блонд откри ревюто с черен костюм по тялото, палто от екокожа и медальон с формата на сърце. Всеки модел на стилната къща носеше отзив от златната епоха на Холивуд и блясъка на звездите Одри Хепбърн и Елизабет Тейлър. Актрисата Елизабет Тейлър е била захласната от бижутата и тази нейна пристрастеност е вдъхновението за сбирката на " Блондс ". Филми като " Долината на куклите ", " Закуска в Тифани ", " Бътърфийлд 8 " имат огромно въздействие върху визията на моделите.

" Всичко тук е честване на цвета, на блясъка, на лукса. И е респект към Елизабет Тейлър, една от иконите на стила и на концепцията, че можеш да се влюбваш и разлюбваш ", сподели преди ревюто дизайнерът Дейвид Блонд.
" Блондс " си партнират с марката за кристали " Прециоза " и това партньорство се вижда в облеклата. Обувките са на Кристиан Лубутен, а за прическите се погрижиха " Орибе ". 

" Блондс " демонстрираха рокля от зелено кадифе в две елементи, комбинирана с огромно украшение върху бюста. Друг запаметяващ се модел беше минирокля в лилаво с високи токчета на Лубутен. Рокля с качулка и асиметрия към крайници, с диамантено украшение в средата на модела, както и черна минирокля от кадифе със сребърни бижута и лилави камъни на бюста впечатлиха публиката.

Мей Мъск , която е модел и майка на бизнесмена Илон Мъск, беше измежду гостите на ревюто. 
Актрисата и модел Доминик Джаксън закри ревюто с черен корсет, смесен с голям елмаз и обувки с платформи на Лубутен. Голямо палто от екокожа допълваше стила от 70-те години на 20-и век. 

Майкъл Корс бе надъхан носталгично след 42 години кариера, заяви Агенция Франс Прес. Спомен за Гринуич Вилидж, за мястото, където се случва бохемският метод на живот, срещи с дами като Йоко Оно, Тина Търнър, Глория Стейнъм, Джейн Фонда, Арета Франклин, които не съблюдават правила и вървят по своя път - това е вдъхновението за сбирката на Майкъл Корс. 

88-годишната журналистка и активистка Глория Стейнъм беше измежду гостите на първия ред на ревюто. По този метод Майкъл Корс отдаде респект на феминизма. 

" Идва сезонът на премиите " Оскар " и всички ще се отегчаваме, тъй като ще се носи едно и също ", сподели иронично Майкъл Корс. На ревюто той сподели модел в златна рокля вид комбинезон, комбинирана с палто от кашмир. 

Габриела Хърст , американска дизайнерка от уругвайски генезис, също се въодушевява от неконформистки настроените дами. Тя сподели функционални сака и панталони, дълги палта от рециклиран кашмир. 

Вдъхновение за Хърст е обликът на Ейлийн Грей, ирландска художничка и архитектка, която е част от модерния феминизъм през 20-те години. 
Предпочитаните от дизайнерката цветове са жълтото и златното, аленото и черното. Ревюто сподели модели на пончо и поли. Манекенките дефилираха под музиката на фолкгрупата " Съмбък ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР