Дизайнерът Джорджо Армани, който е на 89 години и продължава

...
Дизайнерът Джорджо Армани, който е на 89 години и продължава
Коментари Харесай

Джорджо Армани написа завещанието си - ето кои са неговите наследници в модната империя

Дизайнерът Джорджо Армани, който е на 89 години и продължава да е отпред на стилния си бизнес, е изготвил ясни правила за работата на компанията след гибелта му, заяви Ройтерс. Собствеността ще бъде поделена сред дребна група хора. " Армани " евентуално няма да бъде листвана на фондовите пазари най-малко пет години. 

Джорджо Армани, с изключение на изпълнителен шеф, на процедура е единственият притежател на бизнеса, основан от него и от починалия му сътрудник през 70-те години на 20-и век. През предходната година компанията регистрира 2,35 милиарда евро доходи. 

Армани няма деца, които могат да го наследят, по тази причина към наследството на италианския бизнесмен има голям брой спекулации поради обстоятелството, че стилната промишленост е доминирана от мегакомпании за първокласни артикули. 



Съществува документ от 2016 година, съхраняван от нотариус в Милано и забелязан от Ройтерс, който указва метода на ръководство на компанията на Армани след гибелта му, както и подобен по отношение на детайлите за запазване на работни места.

Първият документ касае евентуалното листване на компанията, което не трябва да се случва най-малко пет години след гибелта на Джорджо Армани, както и евнтуални сливания и придобивания. Относно стилната линия, документът задава посока на " търсене на стойностен, съвременен, грациозен и непоказен жанр с внимание към детайла и имиджа ". 

Документът е разследване от среща, свикана от Армани през 2016 година за определяне на нови правила за компанията, които ще влязат в действие след гибелта му. 

Очаква се наследници на Армани да бъдат неговата сестра, трима други членове на фамилията, работещи в компанията, дългогодишният му помощник Панталео Дел`Орко и благотворителна фондация.

Според документа капиталът на компанията се разделя на 6 категории с разнообразни права за гласоподаване и взимане на решения. " Армани груп " отхвърли коментар по тематиката. 

Не е ясно по какъв начин ще бъде разпределена собствеността, само че специалистите по корпоративно ръководство считат, че периодите би трябвало да подсигуряват гладко прекосяване към ръководство от страна на ръб. Това е форма на организация, която редуцира несъгласията сред наследниците, разяснява пред Ройтерс Гуидо Корбета, професор по корпоративни тактики от университета " Бокони " в Милано. 

Армани има по-малка сестра - Розана, две племенници - Силвана и Роберта, и един племенник - Андреа Камерана. Дел`Орко също се счита за част от фамилията. Всички без Розана работят и вземат участие в ръководството на " Армани груп ". Силвана и Дел`Орко управляват дизайна и работят от десетилетия с Джорджо Армани. Според документа от 2016 година бъдещите артистични шефове на мъжката и дамската мода би трябвало да бъдат известни с класическите си линии в дизайна. 

Роберта е шеф на връзките с ВИП клиентите и развлекателната промишленост. Камерана е шеф на устойчивото развиване. 



През 2016 година Джорджо Армани основава фондация, която към този момент има алегорична роля, само че в бъдеще ще има функционалността да пази бизнеса, учреден от Армани и Джорджо Галеоти. Галеоти умря през 1985 г. 

Фондацията ще влага в благотворителни дела и ще съставлява въздействието на Армани върху компанията, управлявайки собствеността съгласно креативните полезности и защитавайки работните места. 

В " Армани груп " работят съвсем девет хиляди души. 

Този документ значително припомня на наследството на създателя на " Ролекс " Ханс Вилсдорф, който остави бизнеса си на фондация през 1960 г. 

Джорджо Армани постоянно е защитавал независимостта на бизнеса си, изключително откакто френските мегакомпании получиха италиански марки като " Гучи ". 

Листване на пазара ще се прави след гласоподаване на болшинството на борда на шефовете и пет години след началото на ръководството на борда. 

Завещанието на Армани демонстрира желанието му неговата концепция за бизнеса да продължи да съществува, разяснява професор Корбета. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР