Дивизия на руските въздушно-десантни войски е понесла изключително тежки загуби

...
Дивизия на руските въздушно-десантни войски е понесла изключително тежки загуби
Коментари Харесай

Лондон: Новосформирана руска десантна дивизия е понесла огромни загуби на левия бряг на Днепър

Дивизия на съветските въздушно-десантни войски е понесла извънредно тежки загуби при опит да изтласка украинските сили от село Кринки на левия бряг на Днепър, въпреки Владимир Путин да твърди противоположното. Това написа английското военно разузнаване в последния си отчет за войната, цитиан от " Украинская истина " и " Фокус ".

" В началото на декември 2023 година новосформираната 104-та гвардейска въздушно-десантна дивизия на съветските ВДВ (ВДВ) най-вероятно е претърпяла извънредно огромни загуби и не извърши дилемите си по време на бойния си дебют в Херсонска област ", означават от Министерството на защитата на Англия.

Операцията се провела, откакто дивизията се причисли към Днепърската формация на съветските войски и се опита да ликвидира украинския плацдарм край село Кринки на левия бряг на Днепър.

Съобщава се, че 104-та гвардейска въздушнодесантна дивизия е била едва подкрепена от авиация и артилерия и доста от войските евентуално са били неопитни.

Според английските анализатори след този случай съветските " милблогъри “ (военни блогъри) приканват командващия групировката на Днепър генерал-полковник Михаил Теплински да подаде оставка.

" Това е удар върху репутацията на Теплински като един от най-способните съветски полеви командири във войната: на постоянната си служба той е и пълководец на ВДВ “, споделят представители на английското военно разузнаване.

Докато английското министерство на защитата публикуваше тази сводка, съветският президент Владимир Путин съобщи, че в Кринки украинските въоръжени сили са изгубили десетки хора от елитни десантни елементи, а съветските въоръжени сили са имали " единствено няколко ранени “. Той също по този начин изрази вяра, че скоро няма да има бойци на ВСУ в Кринки - и това ще бъде последната вълна на украинското контранастъпление.

В понеделник представителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрей Ковальов сподели, че съветският генерал-полковник Михаил Теплински, който командва групата " Днепър “, е наредил основаването на щурмови елементи от офицери: " Тези са нещо като ударни батальони по модела на белогвардейските елементи от 20-те години на предишния век ".

Според него тези щурмови елементи са цялостни с офицери, които не са в положение да командват подчинените си, имат ниска дисциплинираност и слаба мотивация, а самият Теплински няма престиж, тъй като не го е грижа за живота на персоналния състав.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР