Дивеч, горски гъби и кисело зеле - разбира се, че

...
Дивеч, горски гъби и кисело зеле - разбира се, че
Коментари Харесай

Пълнена патица с горски гъби

Дивеч, горски гъби и кисело зеле - несъмнено, че ще е превъзходно!

Необходими Продукти

● патица - 1 бр. (около 2.2 до 2.5 кг)
● гъби - 500 г
● бекон - 3 части пушен
● портокали - сок от половин
● алкохол - 25 мл уиски, коняк, бренди
● черен пипер
● сол
● масло - 30 г краве
● праз - 1 стък
● ориз - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Почистете патицата, може и да я опърлите малко, в случай че желаете. В предната част има много кожа - отрежете я. Натрийте я от вътрешната страна и вън със сол и черен пипер и я оставете за час.

В тиган без лой запържете нарязаната на ситно кожа и като се позачерви, сложете ситно нарязания праз. След като празът поомекне, прибавете дреболиите, маслото и сока от портокала.

Добавете гъбите (аз персонално употребих домашно консервирани патешки крайник, само че може да ползвате всевъзможни други, а в случай че са сурови, ще би трябвало по-дълго да изчакате да поизври водата).

Добавете ориза, малко наситнен бекон (за аромат), сипете и алкохола и малко топла водичка, разбъркайте добре, подправете с черен пипер и гответе, до момента в който остане на лой.

С тази примес напълнете патицата. Може да притегнете отвора с 2-3 клечки за зъби. Върху патицата поставете резените бекон и я сложете в плик за печене.

При печене се отделя доста лой и по тази причина направете няколко дупчици в плика - да се отича. И тук един трик - преди да поставите патицата в плика, може да сипете една лъжица брашно и да разклатите хубаво, с цел да предотвратите залепването му върху птицата.

Поставете в загрята до 180 градуса фурна без вентилатор и печете 1 час, по-късно намалете температурата на 150 градуса и печете час и половина. Накрая разрежете плика и запечете към 10 минути на мощна фурна.

Става необикновено вкусно.

Отделилата се лой може да прецедите и по-късно да я метнете в едно кисело зеле, да речем.

Крайният резултат се вижда на фотографията.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР