Дивангейт е капан, заложен от Турция, заяви днес френският държавен

...
Дивангейт е капан, заложен от Турция, заяви днес френският държавен
Коментари Харесай

Франция: "Дивангейт" е капан, заложен от Турция

" Дивангейт " е капан, заложен от Турция, съобщи през днешния ден френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон, съобщи „ Франс прес “, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорейки пред френски медии, Бон изрази увереност, че Анкара е нанесла съзнателно засегнатост на ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Проблемът в тази спекулация не е Европа, а Турция ", акцентира той. Френският държавен секретар по европейските въпроси регистрира като проблем агресивното държание на Турция към Европа по принцип.

Урсула фон дер Лайен бе принудена да седне в профил на диван, когато посети Анкара във вторник дружно с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Турция увери, че не е унижила съзнателно ръководителят на Европейска комисия и загатна за проблем на европейските институции с протокола.

Случаят, станал прочут като " Дивангейт ", провокира мощно неодобрение в Брюксел, само че и вътрешни търкания, означи „ Франс прес “.

„ Вината би трябвало да бъде хвърлена върху този, който заложи клопката - Турция, а не върху оня, който падна в него - Европейски Съюз, разяснява Клеман Бон и добави, че има " същински проблем с незачитането на демокрацията и с властническо отклоняване в Турция ".

Френският държавен секретар по европейските въпроси регистрира като уязвимост двойното посланичество на Европейски Съюз на интернационалната сцена.

„ Необходимо е изпълнителната власт в Съюза да бъде представлявана от един човек “, прикани той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР