Диванът е една от най-често употребяваните вещи в дома ви

...
Диванът е една от най-често употребяваните вещи в дома ви
Коментари Харесай

Как да изберем диван за хола

Диванът е една от най-често използваните движимости в дома ви – място за отмора, сън, утринното ви кафе, вечерните вести. Ежедневна приложимост на дивана, вашата нужда от комфорт, фактът, че не се подменя постоянно с нов, съчетани с това, че посрещате гостите си в хола и те неизбежно ще го видят, вършат избора на тази мебел сложна задача, изискваща точност и обсъждане. Не избирайте дивана си единствено по дизайна. Разбираме, че се изкушавате да очаровате гостите си с авангардната визия на меката ви мебел, само че в случай че тя не има нужното качество, резистентност, не доставя комфорт и улеснение и не е съобразена със стила на дома ви, то въпросният дизайнерски диван не е „ вашият “. За какво да внимавате при избора, с цел да ви служи дълго и да се чувствате комфортно в едно с насладата за сетивата ви?
Когато избирате диван, съобразете се с:
 Как се чисти диван от изкуствена кожа Как се чисти диван от изкуствена кожа
Мебелите от изкуствена кожа се отличават с грациозен тип и изтънчено чувство. Благодарение на индустриалните усъвършенствания, тези кожи са...
- Размера на помещението. Малките пространства също се нуждаят от задоволително огромен и удобен диван, само че не с размери, заемащи цялото пространство. Ще спестите място, в случай че се спрете на ъглов модел. Използването на ъглите на дребното жилище разрешава задоволително огромни мебели, които оставят свободно място в стаята, не я задушават с наличието си и не запълват цялото пространство. Съчетайте дивана в дребното жилище със стъклена маса, придаваща въздушност на стаята.
- Цвят. Диванът би трябвало да бъде или акцент в помещението, или част от главния му цвят и комбиниран с него. Избягвайте светлите тонове, защото се замърсяват елементарно и поддръжката им е сложна
- Дизайн. Той би трябвало да съгласуван със стила на жилището. Диван в алпийски жанр на фона на жилище в бароков наподобява неуместно.
- Комфорт. Когато избирате диван, изпробвайте го. Седнете комфортно на него. Качествените дивани ще ви накарат да се чувствате удобно и да не желаете да ставате от тях. Обърнете внимание и възстановява ли формата си, откакто станете от него – това демонстрира качество. Меките детайли, които се приспособяват към  движеният ви, обезпечават удобна отмора, сладостен сън и най-важното – здравето ви.
 Каква е разликата сред диван и канапе? Каква е разликата сред диван и канапе?
След дълъг ден има малко неща, които са по-релаксиращи от преобличане в комфортни облекла и безгрижно полягане на дивана пред тв приемника. Или...
- Механизъм за разгръщане. Той е значим даже когато нямате желание да употребявате дивана си постоянно за сън. Удобният механизъм ви подсигурява елементарно разтягане, в случай че ви дойдат непредвидени посетители.
- Качество. Освен за качеството на материята, лесната ѝ поддръжка и устойчивостта ѝ на изхабяване обърнете внимание и на структурата. Използването на естествена дървесина обезпечава дълготрайността и  надеждността на дивана. Тези модели са по-скъпи, само че дългият им живот оправдава цената им спрямо талашитените модели, които елементарно се продънват, неуместни са и не си заслужават вложените средства. Не избирайте и на ниска цена заряд. Той не възвръща формата си и не наподобява естетично след краткосрочна приложимост.
- Практичност. Ако имате деца или домашни любимци, изберете модел с дамаска, която не попива петна и по която не залепват косми. Диванът е вашият оазис за почивка. Той не би трябвало да лишава доста от времето ви за разчистване.
Преди да извършите финален избор и да извършите покупката, измерете дивана и го сравнете с пространството в стаята ви, с цел да не се окажете с мебел, която не може да вместите или затваря вратите на стаята и други мебели в нея.
 Как и какъв брой постоянно би трябвало да перете дивана си Как и какъв брой постоянно би трябвало да перете дивана си
Вашето семейство евентуално прекарва повече време от всеки път сгушено на дивана, което значи, че може да се нуждае от малко повече почи...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР