Дива подготовка тече в Белоградчик, след “новината, че най-богатият човек

...
Дива подготовка тече в Белоградчик, след “новината, че най-богатият човек
Коментари Харесай

Накипрени в носии баби, питки с мед и още Радини вълнения покрай Илон Мъск

Дива подготовка тече в Белоградчик, след “новината ”, че най-богатият човек в света - Илон Мъск, си е резервирал маса в ресторант в Северозападна България. Това най-вероятно е пиар, откакто още няколко заведения в страната пуснаха фотоси на сходен “мейл ”, изпратен сякаш от компанията на Мъск SpaceX. 

 

Но сите българи бяха обхванати от някакви Радини безредици. Стигна се до там, служебният министър да се базира на тази фотография и да изяснява по какъв начин България добре ще посрещне Мъск. 

Суетнята стигна и до медиите. 

 

В ефира на Нова телевизия тази заран бяха изтипосани баби в носии, които омесили питка, баница и приготвили домашно сирене, с цел да посрещнат Мъск. 

 

“Това е една хубава концепция, надали ще се реализира, само че сътвори у хората хубаво въодушевление и прелестно очакване. Нека види хубостта на скалите ни, в случай че пристигна. Ще ми се да усети добротата в душата на хората в нашия край и всяка попадена ръка към нас ще бъде посрещната с признателност, самун и сол. Ще види пътищата ни с дупки, запустелите села. Имам вяра и ръководещите да видят това и да подадат ръка на Северозападния край ”, съобщи една от дамите онлайн пред Нова телевизия. 

 

Къде ти… 

.

.

.

Още от през вчерашния ден валят майтапи по какъв начин Мъск ще пристигна у нас и ще оправи България - ще купи Народното събрание, ще сформира държавно управление, ще се пенсионира в Пловдив… Дребни фантазии. 

 

До там сме стигнали - да ни радват вести като тази, че най-богатият човек в света е видял дребната ни държавица и е решил да пристигна на крайници и да ни благослови с наличието си. Добре, че са вести като тази, с цел да се обърне внимание на Северозападна България, където улиците пустеят, работя и хора няма, а жителите на селата се броят на пръстите на едната ми ръка. 

 

Повярвайте ми, в случай че Мъск пристигна, ще се хване за главата. Ще се хване за главата, че в една страна, част от Запада, част от Европейския съюз, има автомагистрала, която се строи десетилетия, по пътищата има дупки, хората по улиците просят, по щандовете в кварталните бакалии на пръсти се броят бутилките олио. Та нали това е западна страна? Нали Мъск не е отишъл в страна от Третия свят? 

 

Мъск ще се хване за главата. Защото до момента в който той мечтае да засели Марс, а ние мечтаем да ни посети човек като него. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР