Varna24.bg. Граждани са сезирали РИОСВ-Варна на 6 февруари за замърсени и

...
Varna24.bg. Граждани са сезирали РИОСВ-Варна на 6 февруари за замърсени и
Коментари Харесай

Варненци се жалват от замърсени и запрашени булеварди заради новия бул.Левски

Varna24.bg . 

Граждани са сезирали РИОСВ-Варна на 6 февруари за нечисти и запрашени булеварди " Владислав Варненчик “ и " Сливница “ по време на ремонтни действия. От екоинспекцията са препратили сигнала до Община Варна, а инспекция открила, че сигналът е състоятелен и касае реконструкцията на бул. " Васил Левски “. От Община Варна се чака да предприеме дейности по подготвеност, се споделя в мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Екоинспекторите са проверявали и два сигнала за оцветени в алено и искрящо зелено води.

Първият сигнал е от 15 февруари и касае оцветяване на водите в канал в червен цвят покрай Западна промишлена зона. След взаимна инспекция от представители на РИОСВ-Варна, Община Варна и БДЧР е установено, че сигналът е състоятелен. Касае се за включване на индустриални отпадъчни води в дъждовната канализация на гр. Варна. На сдружението " Чайка “ АД е обещано наставление за прекратяване на заустването в дъждовната канализация и е формиран Акт за административно нарушаване. 

На 22 февруари е получен сигнал, че зад ОДЗ " Делфинче “ в ж.к. " Възраждане “, гр. Варна има дере, в което тече искрящо зелена вода. РИОСВ-Варна открива, че сигналът е състоятелен, само че при осъществената инспекция източника на замърсяването не е открит и замърсяването е с временен темперамент.

Екоинспекцията е проверявала и сигнал за циментиране на дере в Западна промишлена зона зад зърнобазата на " БГ Агро “. Проверката открила, че от бетонов възел се изливат води в дерето, в резултат на което се циментира и се събират боклуци. Извършената инспекция на място открила, че сигналът е състоятелен. Дадени са наставления на две компании за разчистване на дерето, със период до 15 март. 

Към Община Варна е ориентиран сигнал за нерегламентирано бунище на ул. " Явор “ до пазар " Левски “, гр. Варна. При осъществена инспекция от инспектори към бранш " УСКОР “ на Община Варна е открито депозиране на строителни материали, нужни за създаване на нова техническа инфраструктура в региона. Сигналът е безпочвен, регистрират от РИОСВ-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР