Днес бившият разузнавач от Варна и екс шеф на общинската

...
Днес бившият разузнавач от Варна и екс шеф на общинската
Коментари Харесай

Какво се е случило на 7 юли 1987 г. пред хотел Интернационал“? Вижте истината


Днес някогашният шпионин от Варна и екс началник на общинската дирекция " Обществен ред и сигурност “ показа книгата си " Не дърпай повторно дявола за опашката “. В нея той разкрива истината за атентата на Златни пясъци през 1987-ма.

Ако попитате варненци какво се е случило на 7 юли 1987 година пред хотел " Интернационал “, хората, които знаят отговора, ще се броят на пръсти. Защото по това време понятието " тероризъм “ бе табу за нещата, които се случват в България. Дори, в случай че в интернационален курорт са хвърчали гранати, осколки са ранявали туристи, а две деца е трябвало да преживеят ужаса да препускат по пътищата на страната, отвлечени от трима въоръжени до зъби терористи.

30 години след атентата на " Златни пясъци " истината за случилото се в разгара на туристическия сезон през 1987-ма към този момент може да бъде прочетена – в " Не дърпай повторно дявола за опашката “.

Новият разказ на Павлин Павлов не е просто следващият документален роман за събитията, предшествали измененията през 1989 година Той е неповторима симбиоза от действителни мемоари, предадени с репортажна акуратност, праволинеен разбор на работата на службите и доста – но доста информация, поднесена с жив език и впечатляваща изразност, която не просто те " вкарва в екшъна “, само че и отваря очите ти за детайлите на сегашното.

Детайли, които, недай Боже, още веднъж да ни изкушат да дръпнем дявола за опашката...

" Живеем в такова време, в което сме принудени да реагираме на всевъзможни закани и по тази причина е предизвестието да се внимава и да не се дърпа повторно дявола за опашката. Всичко опира до това профилираните органи да имат дадена оперативна независимост и да са задоволително добре готови, с цел да съумяват в битката против този рисков зложелател. А книгата е отдадена на необикновен тип гнет, в България, както е известно има доста терористични актове до момента. В книгата е разказан един неповторим случай на гнет, когато напълно мирни хора, семейство, внезапно се радикализират и реализират извънредно рискови намерения-отвличат две деца ", разяснява Павлин Павлов.

Какво още вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР