Varna24.bg.По редица европейски програми има предвидени средства за брегоукрепване, но

...
Varna24.bg.По редица европейски програми има предвидени средства за брегоукрепване, но
Коментари Харесай

Крайбрежната алея спешно се нуждае от брегоукрепване! Дамбата и буните в критично състояние

Varna24.bg .
По редица европейски стратегии има планувани средства за брегоукрепване, само че би трябвало някой да кандидатства за тяхното разпределяне.
Макар и относително мека тази зима още веднъж съумя да нанесе провали по алеята и на доста места има съществени провали по инфраструктурата.
Ремонт на дамбата и буните не е юридически от 80-те години на предишния век и сериозното им положение крие риск Варна да остане без плажна линия, сигнализират специалисти. 
Заради неналичието на брегоукрепващо оборудване към този момент съвсем е изядена плажната линия на Рибарския плаж. Очакваше се с построяването на новия риболовен мостик този проблем да бъде частично решен, само че към момента не е ясно по кое време Варна ще получи финансиране за неговото изграждане. 
Държавата по закон би трябвало да влага 50% от приходите си от концесии за алеи, брегоукрепване, мостици и уреди. Затова точно стопаните на алеята са се обърнали към Стоян Пасев с молба за подпомагане да бъдат открити средства за незабавното решение на въпроса. 
В скоро време е планувано по Крайбрежната алея да бъдат подхванати дейности по разчистването на пясъка, камъните и частите разрушен асфалт след офанзивите на зимата.

Ще бъдат разчистени и множеството отпадъци, които морето е изхвърлило по плажната линия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР