Burgas24.bg. Новото училище ще подготвя IT специалисти, от които бизнесът

...
Burgas24.bg. Новото училище ще подготвя IT специалисти, от които бизнесът
Коментари Харесай

Решено: В Бургас ще има училище за хакери

Burgas24.bg.
Новото учебно заведение ще приготвя IT експерти, от които бизнесът има потребност за своята активност. То ще се обитава в "Меден рудник " в постройката, в която до момента се образоваха учениците от Професионалната техническа гимназия. Там ще бъде самостоятелен учебен кампус. Съществуващите здания ще бъдат ремонтирани, а кабинетите ще бъдат оборудвани.

"Това е най-смислената докладна бележка, касаеща бъдещето на Бургас. Кураж и храброст да създадем този сериозен ход ми даде информация за големия интерес на младите да учат сходни науки ", уточни пред общинските съветници кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му след 5-годишното образование учениците ще излязат конкурентни на пазара на работа всяка точка на света. Ще бъдат привлечени преподаватели от други градове, към този момент е разговаряно е с огромни наши IT компании, които да изпратят свои мениджъри, които да се включат в учебното настоятелство. Такива предложения има и към преподаватели от двата бургаски университета. Писма са изпратени до най-големите и известни IT компании в света.

Предвижда се учебното заведение да бъде с интензивно проучване на британски и немски език и да приготвя експерти в професионално направление "Компютърни науки ", специалност "Програмист ", специалности "Програмно обезпечаване " и "Приложен програмист " със период на образование 5 години с банкет след приключен седми клас.

Учениците и от двете професионални посоки ще учат всички модерни програмни езици Java, C, C++, JavaScript, "NET ". Бъдещите експерти ще се учат по какъв начин да вършат софтуерни разработки, ще усвояват тънкости в с сфери като уеб дизайн, технология на програмирането, системи за ръководство на бази данни, интернет програмиране.

Учениците ще получават още характерни познания по роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, киберсигурност, облачни технологии чрез в допълнение заложените часове в образователния проект.
В новото учебно заведение ще бъде прилагана специфична менторска стратегия, при която ученикът ще работи в тясно съдействие с ментор от съответна софтуерна компания в действителни условия по настоящи проблеми. Процесът на попечителство разрешава на учениците да тестват своите ползи и да ползват знанията и уменията си в действителни условия.

От докладната бележка излиза наяве, че в Бургас има единствено една професионална паралелка, в която приготвят експерти в региона на компютърното програмиране и осведомителните технологии, което е извънредно незадоволително, с оглед динамичността на развиване на бранша.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР