Varna24.bg от представители на бранша.Това вече се случи в столицата,

...
Varna24.bg от представители на бранша.Това вече се случи в столицата,
Коментари Харесай

Скоро може да се возим с по-скъпи билети в градския транспорт на Варна

Varna24. bg от представители на сектора.
Това към този момент се случи в столицата, където пасажерите заплащат 1,60 лева за билет и следва да бъде гласувано в Бургас, където се чака билета от началото на ноември да стане 1,30 лева. 
Вероятността за повишаване на билета и в морската столица идва от обстоятелството, че Варна е един от петте града, взели участие в взаимна среща сред шефове на компании превозвачи, на която е взето решение за повдигане на цената. 
Шефове на компаниите от градския превоз от София, Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен са написали аргументирано искане за повишаването, изпратено до Министерство на превоза, Министерство на финансите и Социалното министерство. 
Към настояването се причислява и варненската компания "Градски превоз ". В него се показва, че от 2008 година цената на билета не е вдигана, като в това време разноските за работни заплати, горива, консумативи и поддръжка на рейсовете са скочили с към 50%. 
"До този миг в Община Варна няма постъпило публично искане от компания "Градски превоз " за сходно повишаване. Научих за тази среща, на която е взето решението и настояванията са добре аргументирани. Въпреки това до транспортната комисия няма нищо изпратено. Докато администрацията не е известена публично не можем да разясняваме дали ще има повишаване на билетчето в градския превоз ", изясни за Varna24.bg ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.   
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР