На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора,

...
На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора,
Коментари Харесай

Ужасът в Бургаско е пълен след проливните дъждове, много сигнали за бедстващи!

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация. Постъпил е и сигнал за удавен човек, само че към сегашния миг самоличността му не е открита. Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. 8 eкипа на пожарната са на терен, само че заради размера и силата на приливната вълна достъпът до потърпевшите е извънредно сложен. На мястото на бедствието от нощес е и регионалният шеф Вълчо Чолаков. 
Полагат се всички старания хората да бъдат евакуирани, в избавителните дейности са се присъединили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия ". Населени места без електричество са - селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, само че заради наводненията, същите мъчно доближат до местата на повредите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекратено електроподаването, екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на казуса. 
Най-тежка е обстановката в община Камено, усложнено е ситуацията и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с.Извор-с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас- Средец, в правата Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково. Преди минути Община Бургас също разгласи отчасти бедствено състояние. Шефът на Пожарната комисар Василев, кметовете на община Камено и село Черни връх също са на терен в засегнатите региони.
Обстановката е динамична и се трансформира непрекъснато.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР