Дисциплинарната комисия на БФС раздаде солени глоби на ЦСКА-София и

...
Дисциплинарната комисия на БФС раздаде солени глоби на ЦСКА-София и
Коментари Харесай

БФС наложи солени глоби на ЦСКА-София и Левски - за изказвания срещу съдии

Дисциплинарната комисия на БФС раздаде солени санкции на ЦСКА-София и " Левски " във връзка съботния мач сред двата тима от Първа лига (0:0). Любопитно е, че става въпрос най-много за медийни изяви. Също по този начин за нормалните фенски прегрешения и прояви на футболисти отвън играта.

Треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев е санкциониран с 8000 лева " за наново уронване на престижа и основаване на негативизъм към българското съдийство в средствата за всеобща информация ".

Наставникът преди всеки мач подлага на критика реферите, а след срещата в сълбота съобщи, че е имало " кръвопролитие " против неговия тим. По-рано през сезона понесе глоба от общо 9000 лева за изявления против управлението на БФС (5000 лева.) и по адрес на арбитри (4000 лева.). Поради тази причина санкцията в този момент е удвоена.

По същия член с 5000 лева е санкциониран изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев. До наскоро той беше на сходна позиция в БФС. Колев приказва за " безобразия " от страна на съдиите и против двата отбора пред кореспонденти.

Капитанът на ЦСКА-София Николай Бодуров е осъден за един мач, задето наплю футболист на " Левски ". Това остана неусетно от съдията, само че пък се видя по малкия екран. Така бранителят ще пропусне полуфиналния реванш за Купата против " Ботев " в сряда.

Неговият съотборник Кристиян Малинов е санкциониран с 3000 лева за същото като Пенев и Колев: " за уронване на престижа и основаване на негативизъм към българското съдийство в средствата за всеобща информация ".

Общата санкция за ЦСКА-София възлиза на 14 700 лева Тази на " Левски " - на 9300 лева В тези стойности са включени и фенските наказания за пиротехнически произведения, димки, хвърлени предмети по терена и така нататък

Ето какво тъкмо гласи известието на комисията за двата клуба:

За нерегламентирано потребление на факли и димки, на съображение чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ПФК " ЦСКА-София " гр. София с имуществена глоба в размер на 300 лв..

За потребление на факли и димки довели до прекъсване на играта, на съображение чл.37, ал.1, т.22.2, б.Д от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ПФК " ЦСКА-София " гр. София с имуществена глоба в размер на 1000 лв..

За хвърлени предмети, на съображение чл.37, ал.1, т.4, б. А, предложение 1 от Директива за птиците /2018-2019/ ДК санкционира ПФК " ЦСКА-София " гр. София с имуществена глоба в размер на 1000 лв..

За обидни и нецензурни викания, на съображение чл.37, ал.1, т.26 от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ПФК " ЦСКА-София " гр. София с имуществена глоба в размер на 1000 лв..

По сезиране на Съдийската комисия към БФС и Комисия „ Етика и феърплей “ към БФС за наново уронване на престижа и основаване на негативизъм към българското съдийство в средствата за всеобща информация, на съображение член 37, ал.1, т.17, предложение 2, б. Б и по отношение на б. Г от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира Любослав Пенев – треньор на ПФК „ ЦСКА-София “ гр. София с санкция в размер на 8000 лв..

По сезиране на Комисия „ Етика и феърплей “ към БФС за уронване на престижа и основаване на негативизъм към българското съдийство в средствата за всеобща информация, на съображение член 37, ал.1, т.17, предложение 2, б. А от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира Кристиян Малинов – играч на ПФК „ ЦСКА-София “ гр. София с санкция в размер на 3000 лв..

По сезиране на Комисия „ Етика и феърплей “ към БФС за наплюване на играч, на съображение член 22, ал.2, б. И, колонка 4 от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира Николай Бодуров – играч на ПФК „ ЦСКА-София “ гр. София със прекъсване н спортни права за 1 среща и с санкция в размер на 400 лв..

За нерегламентирано потребление на факли и димки, на съображение чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ПФК " Левски " гр. София с имуществена глоба в размер на 300 лв..

За възпламеняване на пиротехнически средства отвън бранша рискови за здравето, на съображение член 37, ал.1, т.4, б. А, предложение 3 от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ПФК " Левски " гр. София с имуществена глоба в размер на 3000 лв..

За обидни и нецензурни викания, на съображение чл.37, ал.1, т.26 от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ПФК " Левски " гр. София с имуществена глоба в размер на 1000 лв..

По сезиране на Комисия „ Етика и феърплей “ към БФС за уронване на престижа и основаване на негативизъм към българското съдийство в средствата за всеобща информация, на съображение член 37, ал.1, т.17, предложение 2, б. В от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира Павел Колев – Изпълнителен Директор на ПФК „ Левски “ гр. София с санкция в размер на 5000 лв..

По-рано през днешния ден Пенев даде постоянната си конференция. Той очевидно не се смущава от санкциите - не пропусна съдиите за следващ път. Повод е мачът с " Ботев ".

" Съдиите не са най-виновните. Най-виновни са поръчителите. Поръчките идват от едни офиси от " Бояна ", до Околовръстното. Има други, доста по-виновни и виновни ", съобщи Пенев и нищо чудно скоро да бъде санкциониран и за това.

Любо Пенев иронизира, че очаквал Николай Йорданов да е арбитър на следващия ден на дуела с " Ботев ", а не Петър Костадинов.

" Очаквах да е и различен човек, най-вероятно е било случайност един и същи да ни свири четвъртфинал, първия полуфинал... Точно знае какво да направи. Първият мач глоби Бикел, втория го гони. Можеше да го изгони и по-рано за един фал. Той си знае, има си и цел, може би му е доста приветлив, сподели експертът.

Който и да е, няма значение. Не ме разбирайте неправилно. Има хора, които вършат мнения върху нередностите, радват се, че не се съблюдават разпоредбите. Ще го разясня, имам право да дам това мнение, изисквам, че разбирам. Не желая да ми оказват помощ, само че не желая и моят тим да бъде ощетен, а това се случва всеки мач. Може и да е инцидентно. Гледам и тимовете. В едни мачове са кротки като агънца, в други ритат като катъри. Съдията не взима отношение, не пази футболистите. Това ми прави усещане и го споделям.

Играем добре и с 11, и с 10, не сме пробвали с 9, само че има време до края на сезона. Искам обективно съдийство. Има ли фаул, да се свири. Тъч - тъч, корнер - корнер, дузпа - дузпа, да се свири обективно, това желая аз. Много ли е? Гледаме другото състезание? Кое желаете? Испанско, британско? Те ще ги разкостят, няма да ги пускат дори да упражняват при едно такова съдийство.

Нашият тим е ощетен в доста мачове, би трябвало ли да вършим видео от два часа, с цел да се види. "

Бившият №9 добави, че чака победа и постигане до финала за Купата. Вярва, че отборът му е квалифициран и ще се оправи с огромния залог и напрежението. Не изключва вероятността тимът му да не завоюва нито един от двата трофея, само че упованията му са в другата посока.

Не категоризира двете цели - купа и купа, по значимост. Всеки идващ мач е най-важният. Пътят към купата е по-пряк, само че ЦСКА-София не се отхвърля и от шампионата, увери треньорът. /clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР