Дистанционното обучение направи децата по-мотивирани да учат. Това сочи проучване

...
Дистанционното обучение направи децата по-мотивирани да учат. Това сочи проучване
Коментари Харесай

Твърдение: Дистанционното обучение направи децата по-мотивирани

Дистанционното образование направи децата по-мотивирани да учат. Това сочи изследване на СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ - гр. Пловдив, заяви за Радио „ Фокус “- Пловдив Виктория Кузманова, учител в образователното заведение. Училището е едно от петте най-хубави в Пловдив по достижения в просветителната сфера.
Според анкета, извършена измежду родителите на възпитаници от първи до дванадесети клас, децата им учат повече онлайн, в сравнение с в клас. Те с готовност показват знанията си посредством креативен планове. Родителите са безапелационни, че положителните резултати са факт поради старанието и творчеството на учителите и бързата им и съответна ориентировка в обучителни способи в изключителната обстановка. Най-ефективни за родителите са видео уроците , тестванията, презентациите и онлайн срещите с учителите и учениците, както и разнообразието на образователния материал. Учениците са ангажирани, само че не и натоварени. Забавляват се и учат по едно и също време.
Според данните на СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ децата се научават на автономия и компютърна просветеност. Родителите са удовлетворени, че могат директно да наблюдават по какъв начин минава часа и какво присъединяване взима детето в него. Не липсва и противоположната връзка. Повечето деца се оправят напълно сами, без интервенция от родители.
СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ потвърждава, че е почтено да се назова " Училище на XXI век ", безапелационни са от пловдивското образователно заведение.
Родителите пък са единомислещи, че някои потребни практики от отдалеченото образование би трябвало да останат и след връщане на децата в клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР