Дистанционната форма на обучение за учениците, които ще предпочетат обучение

...
Дистанционната форма на обучение за учениците, които ще предпочетат обучение
Коментари Харесай

Дистанционното обучение наесен = нов клас, ново училище, нови учители |

Дистанционната форма на образование за учениците, които ще предпочетат образование в домашна среда, а не присъствено, е доста друго от електронното, към което ще се минава, в случай че има болен от COVID-19 възпитаник или преподавател.

Тя значи друго учебно заведение, друг клас и разнообразни учители за ученика, обясни министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг през днешния ден.

Ще бъдат обособени 15-20 учебни заведения като центрове за отдалечено образование, които ще го организират, добави той.

Обучението там ще стартира в края на септември или началото на октомври.

МОН възнамеряват да усилят броя на часовете в тази форма, както и на учителите, които я подсигуряват.

Преминалите към отдалечено образование ще могат да се върнат в дневна форма, в случай че решат, през образователната 2021/2022 година

Планира се и включването на наречената от министъра " особена дневна форма ", при която учениците ще учат вкъщи, само че официално няма да сменят формата си на образование от дневна в независима. Реално обаче образованието доста ще наподобява на независимо. При него ученикът ще учи у дома, като може да бъде включван виртуално в постоянния час на класа си. Тогава той ще може да слуша урока и съучениците си, само че не и да взе участие. Планирана смяна в разпоредба ще разреши той да бъде изпитван настоящо, на място, в учебно заведение а освен в края на година, и годишните изпити да се запазят.

За да се премине към такава " особена дневна форма " ще има позволителен режим и той ще минава през районните ръководства на образованието. Родителите или ученикът, в случай че е пълновръстен, ще могат да потвърдят , ще би трябвало да потвърдят и че имат техническата обезпеченост, с цел да се включват в часовете.

Това образование - за разлика от отдалечената форма - ще бъде позволено и от първи до четвърти клас в това число, само че там условията за позволение ще са още по-строги, сподели министър Вълчев пред OFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР