Дискусия за възможностите за устойчив и приключенски туризъм и възможности

...
Дискусия за възможностите за устойчив и приключенски туризъм и възможности
Коментари Харесай

Димитър Кацаров: Смолян трябва да предлага завършен туристически продукт, адекватен на съвременните изисквания

Дискусия за опциите за резистентен и авантюристичен туризъм и благоприятни условия в НАТУРА 2000 се организира с семейството на, претендент за кмет на община Смолян. 

В полемиката участваха доцент Румен Драганов, шеф на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма, Георги Пампоров, изпълнителен шеф на организацията за ръководство на туристически регион Родопи, Иван Панчев, създател на списание 360mag, най-голямата българска медия за авантюристичен туризъм, Виктор Жеков, един от най-известните треньори по сноуборд в страната. 

Дискусията откри, самостоятелен претендент за кмет на община Смолян, подсилен от коалиция „ Новото време “-КРОС с номер 68 в бюлетината. Той означи, че посоката, в която община Смолян има капацитет да се развива е туризмът във всичките му форми. Подчертано бе, че това, което ще отличи Смолян е предложение на добър туристически артикул по нов метод, съответен на актуалните условия и условия. 

„ Взаимодействието с локалния бизнес, насърчаване на другите начинания, вложенията за създаване на инфраструктура, за подкрепяне на местата за настанавяне, основаване на условия туристите да посещават естествени атракции и да получават приключен туристически артикул, е това, от което общината ще осъществя най-голями изгоди. С обезпечаването на положителни условия за развиване на бизнес, ще бъдат привлечени и нови вложения. Това от своя страна ще докара до основаване на работни места и до  повишаване стандарта на живот в общината “, съобщи, претендент за кмет на община Смолян.   

Доц. Румен Драганов, показа ролята на общината в ръководство на процесите, анонсира  данни, които демонстрират по какъв начин естествените дадености на района могат да бъдат превърнати в активи за община Смолян. 

Виктор Жеков сложи акцент на опциите за упражняване на спортове в община Смолян. Той уточни, че изискванията тук оферират голям капацитет, като съпостави опциите за спорт, туризъм и отдих с тези от най-хубавите образци в Европа и света.

Иван Панчев, издател на списание 360mag, най-голямата българска медия за авантюристичен туризъм подчертава върху изгодите от синергията сред природа, туризъм и спорт. Специално внимание беше обърнато на Натура 2000. Отбелязано беше, че териториите, включени в НАТУРА 2000, не изключват опция в тях да се развиват и практикуват разични спортове и туристически действия, проведени в синхрон с условията. 

От изпълнителния шеф на организацията за ръководство на туристически регион Родопи Георги Пампоров присъстващите на полемиката схванаха за най-актуалните трендове за развиване на туризма, а точно авантюристичен туризъм, който води със себе си и по-платежоспособни туристи.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР