Дискомфортът, подуването, болезнените спазми, акнето и задържането на течности са

...
Дискомфортът, подуването, болезнените спазми, акнето и задържането на течности са
Коментари Харесай

Не консумирайте тези храни по време на месечния си цикъл

Дискомфортът, подуването, мъчителните конвулсии, акнето и задържането на течности са чест сателит на месечния цикъл при дамите. За преодоляване на положението понижаване на неприятните съпътстващи признаци значими са освен медикаментите, само че и методът на хранене.

Редица храни утежняват неподходящите признаци и способстват за утежняване на самочувствието по време на месечния цикъл. Ето кои храни да ограничите или да не хапвате в тези дни.

1.       Консервирани храни, полуфабрикати и снаксове

Причината е, че те съдържат огромни количества сол. Солта способства за задържането на течности и подуването на време на месечния цикъл. Солените снаксове и пакетирани изкушения също следва да бъдат избягвани по същата причина.

2.       Големи количества шоколад и сладки произведения

Хормоналните съмнения преди и по време на месечния цикъл могат да провокират или да влошат наличното акне. Както е известно, шоколадът подхранва пъпките и утежнява обстановката. Това важи и за други сладки храни, богати на въглехидрати и с висок гликемичен показател, подтикващ производството на инсулин, който от своя страна подкрепя растежа на мастните жлези. Сладките храни усилват и спазмите в стомаха, присъщи за месечния цикъл. Ако се нуждаете от нещо сладко за въодушевление – пробвайте черен шоколад с високо наличие на какао или фурми. Те са богати на магнезий и не водят до упоменатите странични резултати.

3.       Прясно мляко

Прясното мляко също въздейства негативно при някои дами върху здравето на кожата им, предизвиквайки възпаления. Причината се корени в каензина. По-добре заменете прясното краве мляко с такова от кокос или различен растителен източник.

4.       Тлъсти меса
Защо болят гърдите преди менструация
Дамският бюст е доста прелестен, сензитивен и гальовен орган. Млечната жлеза, доста трансформира формата си през целия живот. Тя стартира д...

Богати на наситени мазнини, те усилват възпалението и мъчителните чувства. Този вид тлъсти храни усилват проблемите със стомаха в тези женски дни от месеца. Заменете ги с нежни меса или риба по време на месечния цикъл.

5.       Храни, богати на транс мазнини

Транс мазнините усилват производството на естроген и въздействат неподходящо на дамите по време на месечния цикъл, усилвайки чувството на дискомфорт и смазми.

6.       Храни, които разреждат кръвта

За да се отстрани рискът, обвързван с прекалено кървене, би трябвало да се заобикалят и храни, за които е ясно, че разреждат кръвта.
Когато месечният цикъл липсва или е неточен
Всички желаеме менструалният ни цикъл да идва в точния момент и да е неусетен. Уви, в реалност нередовната менструация е постоянно срещано...

С какво да замените храните, които би трябвало да избягвате по време на цикъл?

Консервите заменете с прясно приготвена храна, чипсове и снаксове – с ядки и резенчета зеленчуци, сладките храни – с плодове, тлъстите меса – с постни или риба. Количествата би трябвало да са задоволителни, само че да не се преяжда, с цел да не се товари в допълнение организмът.

 

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР