Дишаме рак. Пием отрова. Не министри, лично Борисов носи отговорност

...
Дишаме рак. Пием отрова. Не министри, лично Борисов носи отговорност
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме вот на недоверие към правителството за провала в политиката по околна среда и води

Дишаме рак. Пием отрова. Не министри, персонално Борисов носи отговорност

Днес свиках изключително съвещание на Изпълнителното бюро и на управлението на парламентарната група и взехме решение - внасяме избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов за неуспеха в политиката по околна среда и води. За 10-годишното ръководство на Борисов, вследствие на некомпетентна политика, безхаберие и обири, близо половин милион българи сега са оставени без достъп до питейна вода. Водната рецесия от рецесия в Перник става национална, тъй като и други области и градове са застаршени от този проблем. В същото време, за тези 10 години, непрекъснато се увеличаваха цените на водата за българските жители без да се подхващат каквито и да е ограничения за вложения. Само 0,5 % от мрежата е сменена, а над 50 % от водата се губи.

Трети сме в света по нечист въздух, тъй като държавното управление на Бойко Борисов позволява импорт на отпадъци от целия свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова. След десетгодишно ръководство посегнаха и на най-човешки и ежедневни неща като въздуха и водата. Всички пояснения за естествени аргументи са безпочвени, а прехвърлянето на отговорността на ВиК сдружения, кметове и общински съветници е презрян опит за избавление на държавното управление и персонално на премиера. Днес господин Борисов е споделил в Перник - „ тук политика няма ". Не, господин Борисов, тук всичко е политика и нищо друго. Твой министър да каже, че дава 32 милиона лв. и ще осигурите вода през 2016 година, и след 4 години да няма вода и да не се знае къде са отишли парите, е политика на корупция. Министър на районното развиване да подписва всеки месец на ВиК Перник какъв брой вода да източва, без да регистрира какъв брой се влива в язовира, е политика на несръчност. Да оставиш половин милиона българи без главно човешко богатство - питейна вода, е политика на геноцид. Така че всичко е политика и от 10 години тя има едно лице и едно име - Бойко Борисов. Министрите са послушни реализатори и вие сами знаете какъв брой постоянно той ги сменя. Това не дава резултат и не трансформира нищо в общата политика на държавното управление. Борисов е отпред и я организира поредно, без значение коя калинка употребява в даден миг и кой бушон гори, когато стане напечено.

Днес той е споделил: „ Ние сме тук от момента, в който разбрахме за тази рецесия в Перник ", „ Защо никой нищо не ни е споделил? ". Питайте си министрите, господин Борисов, които са разрешавали това, което се случва в Перник. Питайте си регионалния шеф от ГЕРБ, който научи, че има отговорност към този проблем едвам откакто рецесията породи.

Само Българска социалистическа партия поставяхме този въпрос месеци наред. Включително настоящия кмет Станислав Владимиров, като народен представител от Перник, неведнъж в българския парламент посредством праламентарен надзор към министрите. Но тогава никой не му обърна внимание, по тази причина през днешния ден Българска социалистическа партия няма да носи отговорност за обстановката, основана от държавното управление, от министрите, от регионалния шеф. Тази отговорност е политическа, по тази причина желаеме избор на съмнение към държавното управление и оставка на цялото държавно управление. Но тя и наказателна - някой би трябвало да поеме наказателна отговорност за протичащото се освен в Перник, а в цялата страна по тези въпроси.

Днес господин Борисов е споделил, че той с основния прокурор не приказва, за разлика от мен, която разговарях с основния прокурор и желаех публична среща. Дори си е разрешил да каже, че аз „ наставлявам " основния прокурор - типично в негов жанр. Основната разлика сред мен и Борисов във връзка с основните прокурори на България е, че той ги вика в Банкя или в Бояна, осъществявайки задкулисието. Припомням ви диалога от 2013 година, от неговия дом, в диалог за задкулисие, излязоха репликите: „ Не ми се подсмихвай, ти си го избра ". Там се приказва за предприемачи, за каузи, за започване на каузи, за преустановяване, в това число до цинизма да се разяснява полова ориентировка. Ако е не запомнил, мога да извадя тази стенограма. За разлика от него, постоянно съм желала публични срещи и съм ги обявявала обществено. Поисках такава за Перник, осъществявайки желанието на перничани, изразено през вчерашния ден пред мен. Те не имат вяра, че ще има понасяне на отговорност и осъдени лица. След срещата с господин Гешев, публично ще разглася резултата.

В първите дни на работата на Народното събрание внасяме вота на съмнение против цялото държавно управление и желаеме оставката му за неуспеха в политиката по околна среда и води.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР