Директорското място в МБАЛ Благоевград провокира разрив между ПП Продължаваме

...
Директорското място в МБАЛ Благоевград провокира разрив между ПП Продължаваме
Коментари Харесай

Разрив в листата на ПП- ДБ около шефското място в МБАЛ Благоевград! ПП издигнаха кандидатурата на д-р Михаил Спасов, ДБ предлагат д-р Р. Кондев

Директорското място в МБАЛ Благоевград предизвика раздор сред Политическа партия " Продължаваме промяната " и Демократнична България. Коалиционните сътрудници се разделиха към предложенията за шеф на най-голямото здравно заведение в Пиринско МБАЛ Благоевград, чийто дълогодишен шеф доктор Огнян Митев издъхна ненадейно и оваканти поста.

Неразбориите не престават дни наред и досега няма изясненост, кой ще застане отпред на болничното заведение Преди дни от Политическа партия оповестиха, че най-вероятният нов началник на болничното заведение е гастроентерологът доктор Михаил Спасов. Часове по-късно от Демократична България оповестиха пред Struma. com, че и те имат претендент и това е шефът на вътрешно поделение и претендент за кмет на Разлог доктор Румен Кондев, някогашен шеф на Здравната каса в регионалния център.

Кандидатурата на доктор Кондев била показана доста по-рано от тази на доктор Михаил Спасов, прецизираха от Демократична България. ГЕРБ като че нямат лична кандидатура досега и са оставили двете политически сили да се състезават за поста. Кадровиците от " Продължаваме промяната ", които си имат имена, не пропущат шанса да уредят някой техен човек за всеки овакантен пост, въпреки че доста скоро, след ротацията по върховете на държавното ръководство, евентуално ще се стигне до нови назначения.

Засега Политическа партия се оказват по- нападателни във връзка с кадруването в региона. Намесата им във всяко назначениене се харесва и нервира политическите им съперници, както и елементарните хора, които са без работа. В случая с управническия пост в болничното заведение към този момент се нагледахме на политическите борби, които стартират да стават срамни, защото опитите на политиците за вмешатество в кадровата политика на стратегически значимо здравно заведение, което би трябвало да се ръководи от умел доктор и управител, бият на очи и нервират цялата колегия в бяло.

Не се схванаха първоначално и сложиха хирурга доктор Д. Димитров на поста. После стана ясно, че от непросветеност, кадровиците от политическите партии са нарушили закона и доктор Димитров бе " трансфорат " в заместител шеф по лечебната част, а отпред на болничното заведение застана юрист М. Симеонова, член на борда на шефовете. Вчера се спрегна името на доктор Михаил Спасов, като най-вероятният шеф на МБАЛ, кандидатурата е на " Продължаваме Промяната ", в чиято съветническа листа бе докторът и съгласно мълвата министърът бил склонен доктор Спасов да е отпред.

Други неотложно отхвърлиха категоричността на изказванието, припомняйки, че здравният министър Хинков е от Демократична България. Така че, до момента в който политиците се бият, здравното заведение скоро ще стартира да страда от липса на управленец с опит и добра експертиза. Коя от двете кандидатури ще утвърди министърът към момента е неразбираемо. От Политическа партия са безапелационни, че доктор Спасов е изборът на министъра. Заповед обаче към момента няма...

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР