Директорката на бургаското ОУ Св. Климент Охридски Юлия Пенева заяви

...
Директорката на бургаското ОУ Св. Климент Охридски Юлия Пенева заяви
Коментари Харесай

Директорката на ОУ „Св. Климент Охридски” за първия случай на „Син кит” в Бургас: Детето е малко, реагирали сме незабавно

Директорката на бургаското ОУ „ Св. Климент Охридски ” Юлия Пенева съобщи пред Флагман.бг, че са подхванали незабавни ограничения, откакто в телефона на възпитаник е открита смъртоносната игра „ Син кит ”.

Случаят е първият публично регистриран на територията на Бургаска област. Притеснителното е, че в ОУ „ Св. Климент Охридски ” учат деца от 1-ви до 7-ми клас, които спадат към изключително уязвима група. Затова и управлението на школото решило незабавно да осведоми всички родители посредством известие на страницата си в обществената мрежа във Facebook.

„ Със случая се занимава нашият педагогичен консултант. Детето е малко. Колегите реагираха незабавно, с цел да може на родителите да им светне лампичката. Това е индивидуален случай и заради тази причина не сме уведомили РУО ”, сподели за Флагман.бг Юлия Пенева. Тя посочи, че са подхванати всички ограничения, с цел да не се допусне разпространяването на " Синия кит " и измежду останалите възпитаници.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието в Бургас инж. Виолета Илиева пък разгласи, че е чувала за рисковата игра само от медиите.

„ Нямам информация за сходен случай в бургаско учебно заведение. Редовно вършим образования с шефовете против киберпрестъпността ”, означи инж. Илиева.

Припомняме, че Флагман.бг пръв би паника за навлизането на „ Синия кит ” в България доскоро повече от година.  Вместо да се вземат незабавни ограничения по предварителна защита, куп специалисти започнаха да се надпреварват и да дават разнообразни изказвания, че информациите за стотици жертви в Русия и някогашните руски републики е подправена вест.

В началото на септември м. година пристигна и първият съдбовен случай у нас след игра на „ Син кит ”. 11-годишното момче от Стрелча се простреля с пушката на татко си, изпълнявайки смъртоносните провокации. Последваха и други мистериозни произшествия с деца. 

Припомняме, че играта постоянно приключва със самоубийство на участника. При отвод следват закани за гибелта на близки, което мъчно може да се случи. Именно заради тази причина са набелязвани по-малки деца, които елементарно могат да бъдат манипулирани от така наречен „ гуру-та ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР