Директорката на Агенция Митници“ Петя Банкова, както и заместникът ѝ

...
Директорката на Агенция Митници“ Петя Банкова, както и заместникът ѝ
Коментари Харесай

При спецакция на ДАНС арестуваха шефката на агенция „Митници“ 


Директорката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов са били арестувани по време на спецакцията, която организира през днешния ден Държавната организация „ Национална сигурност “ в столицата и страната. Припомняме, че по-рано през днешния ден ви съобщихме за дейностите на спецорганите в София и Хасково. По информация на Българска национална телевизия преди да постъпи на работа в Агенция „ Митници “ при започване на март, Маринов е бил чиновник на ДАНС. Банкова също е някогашен чиновник на ДАНС. Според чиновници на Агенция „ Митници “ другият заместител на Банкова – Георги Александров е на работното си място. Пред организацията сега има засилено полицейско наличие. Претърсват се адреси в квартал „ Бояна “, прочут хотел в „ Лозенец “ и други места наоколо до него.

По данни на публичната телевизия от вкъщи на Петя Банкова в кв. „ Сухата река “ е конфискуван контракт за заем на брачна половинка ѝ на стойност 12 хиляди лв.. В момента се прави претършуване в дома на заместител – шефа на „ Митници “-те Людмил Маринов. Очаква се от кабинета ѝ в Агенцията, Банкова да бъде отведена в постройката на Комисията за противопоставяне на корупцията. За този орган това е първата акция. До момента прокуратурата не е известена за дейностите по следствието. „ Жертва съм “ Веднага след спецакцията самата шефка на „ Митници “ разяснява пред публицисти, че се усеща жертва на новата антикорупционна комисия. Тя заподозря политическа интервенция и насочи вниманието към настоящия началник на ДАНС Пламен Тончев, с който са „ в неприятни професионални взаимоотношения “. Петя Банкова разяснява и подозренията за интервенция на интернационалната общественост у нас и по-конкретно загатна американския дипломат.

Отново по предварителна информация интервенцията на ДАНС е обвързвана с следствие на посочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и неговите възможни връзки, посредством които е реализирана контрабанда. Николай Николов – Паскал е от Хасково и е някогашен митничар. Още: Драстичен спад на приходите от митниците Припомняме още, че Банкова е сестра на шефа на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ Стефчо Банков. На 23 март т.г. Върховният административен съд (ВАС) възвърне Банков на поста му, откакто през 2021 година той беше отхвърлен след няколко изявления в медиите против тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков и неговия заместител Емил Ганчев. Мотивът за уволнението му беше, че с изявленията си е нарушил етичния кодекс на Министерство на вътрешните работи, оповестява actualno.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР