Директори на държавни фирми са си купували маркови дрехи, ски

...
Директори на държавни фирми са си купували маркови дрехи, ски
Коментари Харесай

Директори на държавни фирми са си купували маркови дрехи, ски екипировки и парфюми с държавни пари

Директори на държавни компании са си купували маркови облекла, ски екипировки и парфюми с държавни пари, излиза наяве от информация за представителните разходи в разнообразни сдружения. За любопитните разходи преди дни заговори министърът на икономиката Богдан Богданов, който обаче не даде детайлности какви са първокласните артикули, пазарувани със служебни пари. По думите на Богданов за тези покупки е сигнализирана прокуратурата, Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) и други органи.

Оказва се, че парите са харчени за неща, които нямат общо с постовете на съответните директори, написа " 24 часа ".

Те са по-скоро свързани с персоналното им време, спорт и битови потребности.

Например изпълнителният шеф в Национална компания “Индустриални зони " в интервала юни 2019 -юни 2023 година е представял разноски за скъпи артикули като слънчеви очила на стойност над 1000 лв., яке за мотор и панталон за съвсем 1600 лв., закупени през март предходната година.

От икономическото министерство не се показва името на изпълнителния шеф, само че в този интервал постът е заеман от Антоанета Барес. През юли тя бе освободена с решение на Богдан Богданов.

За 2023-а тя е показала фактури на обща стойност 5 хиляди лв.. В тях влизат заплащания за ресторантски услуги, спортни артикули и други екипировки. Покривки, евентуално за маса, и книги са купени за близо 400 лв.. В разноските попада с изключение на екипировка за мотор и друга, която не е упомената за какъв спорт е, само че е за 872 лв..

За 2022 година са разказани облекла от магазин на световна премиум марка за 4000 лв., алхохол, артикули за бита, мъжки панталони и сметки за заведения за хранене на стойност 670 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР