Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро предупреждение

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро предупреждение
Коментари Харесай

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в четвъртък насочи остро предизвестие към американския Конгрес: Ако не одобрите помощ за Украйна в този момент, Киев може да загуби войната до края на годината, оповестява Politico.

" С тласъка, който би пристигнал от военна помощ, както на практика, по този начин и психически, украинците са изцяло способни да се задържат до 2024 година и да пробият арогантния мироглед на Путин, че времето е на негова страна, сподели той. Но в случай че това не стигне до Конгреса, картината е доста по-страшна, продължи той. Съществува доста действителен риск украинците да изгубят на бойното поле до края на 2024 година или най-малко да слагат Путин в позиция, в която всъщност да диктува изискванията на политическо съглашение. "

Това е може би най-силното предизвестие от почитан чиновник н а администрацията до момента във връзка с войната, идващо в миг, когато публични лица в Киев предизвестяват, че задаващата се съветска атака през лятото - която ще докара до големи талази от войски, нахлуващи в Украйна - може да надвие борещите се бойци на Киев.
 Столтенберг: Украйна не може да чака повече
Столтенберг: Украйна не може да чака повече

Забавянията в доставката на муниции ще разрешат на Русия да натисне по фронтовата линия

Забележките на Бърнс идват ден откакто ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън разкри своя дълго чакан пакет задгранична помощ, който към момента " виси на косъм ", до момента в който се пробва да обезпечи гласовете, нужни за започване на спор.

Министърът на защитата, че в случай че спомагателната стратегия се забави, съдружниците и сътрудниците " ще се запитат дали ние сме благонадежден сътрудник, или не ".
 Конгресът на Съединени американски щати гласоподава законопроекта за помощта за Украйна тази събота
Конгресът на Съединени американски щати гласоподава законопроекта за помощта за Украйна тази събота

Камарата се пробва да раздели пакетът от помощи за Украйна, Израел и Тайван в четири обособени законопроекта

Президентът Джо Байдън също сподели, че мощно поддържа законопроектите, пуснати от Джонсън.

В продължение на месеци администрацията твърди, че неспособността на конгресмените да одобряват помощта за Украйн а е главната причина Киев да се бори на бойното поле.

Подкрепата на Украйна сега е освен това от войната с Русия , сподели Бърнс.

" Става въпрос и за Си Дзинпин в Китай, неговите упоритости и нашите съдружници и сътрудници в Индо-Тихия океан, сподели той. Това в действителност е въпрос на това дали нашите съперници схващат или не нашата надеждност и увереност и дали нашите съдружници и сътрудници също схващат това. "
 Зеленски: Помощта за Украйна към момента е лимитирана
Зеленски: Помощта за Украйна към момента е лимитирана

Направи съпоставяне с ситуацията в Близкия изток

Майк Джонсън заяви по-рано тази седмица, че гласуването на законопроекта за помощта за Украйна ще се състои тази събота . Сенатът утвърди пакет от помощ от 95 милиарда $ за Украйна, Израел, Тайван и други сътрудници на Съединени американски щати в Индо-тихоокеанския район преди повече от два месеца. От тези средства Украйна има право на 60 милиарда $.

Демократите в Камарата на представителите и Сената настояха, че най-ефективният метод би бил Камарата да одобри законопроекта за помощ, който включва средства за Украйна, както е признат от Сената, само че поддръжниците на Тръмп републиканци се опълчват на това.

Одобрението на помощта изисква единодушието на двете камари на Конгреса. Сенатът се управлява от поддръжници на президента демократ Байдън, а републиканците имат болшинство в долната камара на представителите.
 Foreign Policy: Украйна употребява от ден на ден дронове, тъй като няма доставка на муниции
Foreign Policy: Украйна употребява от ден на ден дронове, тъй като няма доставка на муниции

Нов метод против съветската експанзия

Сенатът на Демократическата партия утвърди пакета от помощи при започване на февруари, а с изключение на демократите, половината от републиканското малцинство гласоподава " за ".

Законопроектът най-вероятно елементарно ще мине през долната камара на републиканците, само че ръководителят Майк Джонсън отхвърля да го подложи на гласоподаване.

Киев и съдружниците му неведнъж предизвестиха за дефицит на муниции, който пречи на бойното поле. 
 The Economist: Има късмет с съветски активи Украйна да даде отпор на Москва
The Economist: Има късмет с съветски активи Украйна да даде отпор на Москва

Инвестирането на паричните наличия на Русия би донесло 3,3 милиарда евро годишно посредством петгодишни немски фондове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР