Директорът на ЦРУ Майк Помпео, който американският президент Доналд Тръмп

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпео, който американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ и евентуален държавен секретар на САЩ вече се е срещал с Ким Чен Ун

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, който американският президент Доналд Тръмп пробва да назначи за държавен секретар на Съединени американски щати, само че към момента няма утвърждението на Конгреса и Сената, към този момент се е срещал със севернокорейския водач Ким Чен Ун.
Информацията се появи в The Washington Times, The New York Times и AP, като и трите авторитетни медии се позоваха на два високопоставени източника, които резервират в анонимност. Според информацията Помпео е пътувал до КНДР по време на Великденските празници, с цел да се срещне с Ким Чен Ун.
Всъщност за подобен процес на събитията загатна самият Тръмп. Вчера (17 април) той уточни на конференция, че текат диалози сред Съединени американски щати и КНДР на " доста високо равнище ".
Оказва се обаче, че връзката не става по дипломатически канали, а върви през разузнаването. Помпео контактува с управлението на севернокорейските служби и посредством тях в действителност е съумял да се види с Ким Чен Ун.
Иначе Тръмп сподели през вчерашния ден и, че е подготвен да води договаряния за мир с Ким Чен Ун и да бъде подписан възможен кротичък контракт, който да постави завършек на ситуацията на фактическа война сред Южна и Северна Корея, което трае от 1953 година. Тръмп даже беше толкоз оптимистично надъхан, че видя опция Сеул и Пхенян да разгласят някакво спокойно съглашение преди той самият да се срещне с Ким Чен Ун. Очаква се такава среща да има най-късно до края на месец май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР