Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC)

...
Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC)
Коментари Харесай

Директорът на CDC на САЩ разби теорията на доц. Мангъров за безполезните маски

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Съединени американски щати доктор Робърт Редфийлд съобщи по време на чуване в Сената, че носенето на маски може би даже е по-ефективно от ваксина против ковид за ограничение разпространяването на инфекцията, предават международните информационни организации.

Пред сенатска подкомисия той съобщи, че маските са най-важният инструмент, който сега имат. Директорът на CDC повтори, че страната може да сложи под надзор вируса, в случай че американците непрекъснато носят маски.

Мога да стигна още по-далеч и да кажа, че тази маска e по-голяма гаранция да ме отбрани от ковид от това да си слага ваксина против К-19, акцентира Редфийлд. Експертът изясни, че някои американци може и да не придобият имунен отговор, до момента в който маските потвърждават, че оказват помощ за ограничение на риска от болест.

Същевременно един от най-големите съперници на маските у нас доцент Атанас Мангъров и през вчерашния ден в тв изявление съобщи, че ''ако маските помагаха, щях да съм им огромен привърженик''. Инфекционистът добави: "В работата си не съм носил маска, макар че съм работил в среда, която е болнична''.

Директорът на CDC сподели още, че не чака да има широкодостъпна ваксина против ковид до "втората четвърт, третата четвърт на 2021 година ". Иначе специалистът е убеден, че ще бъде създадена ваксина през ноември или декември тази година, само че в началото ще има стеснен брой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР